Держкомтелерадіо вимагає негайного поновлення у Криму мовлення українських телеканалів

Держкомтелерадіо вимагає негайного поновлення у Криму мовлення українських телеканалів

11 Березня 2014
4320
11 Березня 2014
16:37

Держкомтелерадіо вимагає негайного поновлення у Криму мовлення українських телеканалів

4320
Держкомтелерадіо вимагає негайного поновлення у Криму мовлення українських телеканалів
Держкомтелерадіо вимагає негайного поновлення у Криму мовлення українських телеканалів

Держкомтелерадіо України заявляє про неприпустимість ситуації із вилученням із інформаційного простору АР Крим практично всіх загальнонаціональних українських телеканалів та незаконну передачу частот, на яких вони мовили, російським каналам. Про це йдеться у заяві, яку отримала «Детектор медіа».

 

Держкомтелерадіо розцінює факти відключення мовлення у Криму загальноукраїнських телеканалів як вияв інформаційної агресії проти України з боку Російської Федерації.

 

«Така ситуація є грубим порушенням прав громадян Криму на інформацію, що вважається фундаментальним правом особи і гарантується Конституцією України, а також Конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод», - заявляє Комітет.

 

Держкомтелерадіо України вважає дії самопроголошеної «влади» АР Крим антиконституційними та вимагає негайного поновлення трансляції українських телеканалів.

 

Як писала «Детектор медіа», 28 лютого відбулося перше захоплення приміщень ДП РТПЦ АР Крим, РПЦ «Севастополь» АР Крим, РПЦ «Красноперекопськ» особами у військовій польовій формі одягу, без опізнавальних знаків, у повному спорядженні з бойовою зброєю (бронежилети, пістолети, автомати). В результаті захоплення було виведено з ладу частину приймально-передавального обладнання.

 

3 березня озброєні особи висловили вимоги вимкнути усі державні канали та вставити в сітку телемовлення інші невідомі канали. Того дня було вимкнено «Чорноморську ТРК», замість якої 5 березня почав мовити канал «Россия 24».

 

6 березня на радіотелевізійну передавальну станцію «Сімферополь» радіотелевізійного передавального центру АР Крим Концерну РРТ зайшли озброєні люди разом з представниками російської телерадіокомпанії. Вони почали відключати українські телеканали, вмикаючи на їхніх частотах російські.

 

Станом на 9 березня в Криму були вимкнені з аналогового ефіру практично всі українські телеканали, а на їхніх частотах розпочали мовлення «Первый канал», «Россия 1», «Россия 24», НТВ, ТНТ, СТС. З місцевих каналів ефірне мовлення продовжує підконтрольна новому кримському уряду державна ТРК «Крим».

 

10 березня в Сімферополі було відключено цифрове ефірне мовлення українських телеканалів. А на їхніх частотах почали мовити російські канали.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4320
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду