Поранених на Грушевского журналістів лікують у Польщі

Поранених на Грушевского журналістів лікують у Польщі

10 Лютого 2014
3374

Поранених на Грушевского журналістів лікують у Польщі

3374
Поранених на Грушевского журналістів лікують у Польщі
Поранених на Грушевского журналістів лікують у Польщі

Репортер «Спільнобачення» Ян Фалькевич та репортер тижневика «Український тиждень» Роман Малко, які постраждали під час виконання своїх службових обов'язків 19-20 січня на вулиці Грушевського в Києві, зараз перебувають у Варшаві (Польща) у спеціалізованому шпиталі, де проходять курс лікування. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Наразі у спеціалізованому варшавському шпиталі лікують чотирьох постраждалих на вулиці Грушевського. Усі вони мають пошкоджені очі, а також травми кінцівок.

 

Ян Фалькевич знімав і коментував події на вулиці Грушевського 19 січня. Світлошумова граната, яка розірвалася перед ним, пошкодила репортерові око і ногу. Пан Фалькевич розповів, що спершу не хотів їхати на лікування до Польщі.

 

«Якби не око, якби тільки нога була пошкоджена, то я, однозначно залишився б на Майдані. Але оскільки з дитинства я майже не бачу на ліве око, а праве мені пошкодили, то хоч я хотів залишатися в Києві, та хлопці мене переконали, що треба. Після викрадення Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, вони сказали: «Янек, можеш закінчити так само як вони». Тож мене перетранспортували спочатку до Львова, а потім до Польщі, де безпечно і де продовжилось лікування», - каже gfy Фалькевич.

 

Романа Малка було поранено 20 січня в сутичках між протестувальниками та міліцією на вулиці Грушевського. У нього влучив гумовий патрон, яким стріляла в протестувальників міліція. У Романа Малка - рвана рана біля ока. Репортер «Українського тижня» каже, що рішення приїхати до Варшави було слушними. Польські окулісти виявили проблему з оком, якою не можна занедбувати.

 

Як повідомляє «Радіо Свобода», до українських репортерів у шпиталь приходять польські журналісти, щоб розпитати не тільки про самопочуття, але й про бачення подій в Україні, про польсько-українські стосунки.

 

Нагадаємо, постраждалий фотограф інтернет-видання «Свет и тени» Ігор Демченко, якому співробітник «Беркуту» кинув в обличчя світлошумову гранату під час подій на вулиці Грушевскього, також перебуває на лікуванні у Польщі.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», працівники низки польських видань та телеканалів висловили обурення щодо нападів на журналістів в Україні у відкритому листі, опублікованому на сайті Press.pl. Польські журналісти пообіцяли, що жоден напад на колег з України не буде забутий.

 

За даними «Детектор медіа», у Києві та регіонах за весь час висвітлення подій на Євромайданах, з листопада 2013 року по 3 лютого 2014 року постраждав 121 журналіст.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3374
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду