Міліція вимагає, щоб ЗМІ спростували інформацію про «Джмелів»

1 Лютого 2014
8152

Міліція вимагає, щоб ЗМІ спростували інформацію про «Джмелів»

8152
Міліція вимагає, щоб ЗМІ спростували інформацію про «Джмелів»

Спецзасоби «Джміль» та «Джміль-М», якими планують доповнити перелік спецзасобів, що перебувають на оснащенні органів внутрішніх справ, насправді є патронами з газовою гранатою, повідомляє управління зв`язків з громадськістю МВС України.

 

Також УЗГ вимвагає, аби ZN.UA, яке «поширило недостовірну інформацію про те, що МВС нібито планує використовувати для охорони громадського порядку вогнемети», спростувало її. 

 

«Зазначені в проекті нового переліку спецзасоби "Джміль" та "Джміль-М" є патронами з газовою гранатою сльозогінної дії. Зокрема, спецзасіб "Джміль" використовується для масових заходів, "Джміль-М" - для спеціальних операцій», - пяснюють в МВС України. 

 

Напередодні, 31 січня, на ZN.UA було опубліковано новину про те, що МВСзапропонувало внести у перелік спецзасобів, що застосовуються міліцією під час охорони громадського порядку - «"Джміль" та "Джміль-М" - реактивні вогнемети російського виробництва, що мають значну дальність стрільби і велику потужність». Про це журналісти видання дізналися із проекту постанови Кабміну, що потрапив у розпорядження редакції.

 

«Джміль» та «Джміль-М» з радянських часів відомі як марки вогнеметів, які застосовувалися, зокрема, під час війни в Афганістані. 

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8152
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду