detector.media
01.02.2014 18:03
Міліція вимагає, щоб ЗМІ спростували інформацію про «Джмелів»

Спецзасоби «Джміль» та «Джміль-М», якими планують доповнити перелік спецзасобів, що перебувають на оснащенні органів внутрішніх справ, насправді є патронами з газовою гранатою, повідомляє управління зв`язків з громадськістю МВС України.

 

Також УЗГ вимвагає, аби ZN.UA, яке «поширило недостовірну інформацію про те, що МВС нібито планує використовувати для охорони громадського порядку вогнемети», спростувало її. 

 

«Зазначені в проекті нового переліку спецзасоби "Джміль" та "Джміль-М" є патронами з газовою гранатою сльозогінної дії. Зокрема, спецзасіб "Джміль" використовується для масових заходів, "Джміль-М" - для спеціальних операцій», - пяснюють в МВС України. 

 

Напередодні, 31 січня, на ZN.UA було опубліковано новину про те, що МВСзапропонувало внести у перелік спецзасобів, що застосовуються міліцією під час охорони громадського порядку - «"Джміль" та "Джміль-М" - реактивні вогнемети російського виробництва, що мають значну дальність стрільби і велику потужність». Про це журналісти видання дізналися із проекту постанови Кабміну, що потрапив у розпорядження редакції.

 

«Джміль» та «Джміль-М» з радянських часів відомі як марки вогнеметів, які застосовувалися, зокрема, під час війни в Афганістані. 

 

«Детектор медіа» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY