Опозиція виступає проти амністії для правоохоронців, що стріляли і били журналістів

Опозиція виступає проти амністії для правоохоронців, що стріляли і били журналістів

28 Січня 2014
4082

Опозиція виступає проти амністії для правоохоронців, що стріляли і били журналістів

4082
Опозиція виступає проти амністії для правоохоронців, що стріляли і били журналістів
Опозиція виступає проти амністії для правоохоронців, що стріляли і били журналістів

Опозиція, обговорюючи закон про амністію, наполягає тому, що під амністію не повинні підпадати ті представники силових структур, які вчинили вбивство, завдали тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті людей, катували і викрадали активістів,  перешкоджання журналістській діяльності. Про це «Детектор медіа»  заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок в парламенті 28 січня після скасування законів, ухвалених народними депутатами16 січня.

 

За словами лідера, у журналістів стріляли не тільки українські силовики, а й російські. «Вони це робили з метою залякати журналістів. Коли ми обговорювали питання закону про амністію, нам вдалося наголосити на тому, що всі силовики, які перешкоджали журналістській діяльності, будуть підпадати під кримінальну відповідальність і амністія не буде на них розповсюджуватися», - наголосив народний депутат.

 

На думку голови підкомітету з питань реклами Комітету з питань свободи слова, народного депутата Олени Кондратюк (фракція «БЮТ-Батьківщина»), скасовані 28 січня антидемократичні закони автоматично не призведуть до того, що журналістам стане безпечніше працювати.

 

«Коли безпечніше стане на вулицях, тоді буде безпечніше й працювати журналістам. Ми ще чекаємо відповіді на наш відкритий лист до президента, в якому зазначили, що в багатьох журналістів, операторів і фотографів навмисно стріляли. Ми знаємо, дехто з  них навіть втратив око, мав інші поранення. Ми сподіваємося, що силовики будуть покарані. Ми ще будемо зараз обговорювати закон про амністію, і сподіваємося, що важкі злочини залишаться поза його межами», - сказала вона у коментарі «Детектор медіа».

 

За словами Олени Кондратюк, силовики навмисно травмували представників преси, щоб показати свою силу. «Вони хочуть залякати ЗМІ, щоб ті не показували правдиву картинку ситуації, яка є», - сказала вона.

 

Незалежно від наявності чи відсутності законів, бити журналістів - це неприпустимі речі, зазначив він у коментарі «Детектор медіа» заступник голови фракції Партії регіонів, народний депутат Анатолій Кінах.

 

«Тут мова йде не тільки про закони, - прокоментував він скасування законів від 16 січня. - Мова йде про формування всієї інфраструктури демократичного правового суспільства і держави. Якщо підтвердиться під час слідства, що силовики цілеспрямовано стріляли в журналістів, то вони повинні за це відповідати. Думаю, що вони - це частка низькоякісної правової системи».

 

Нагадаємо, на вул. Грушевського в Києві й в регіонах після загострення протистояння з 19 січня постраждали понад 60 журналістів.

 

Як писала «Детектор медіа», ще понад 50 журналістів зазнали побиття і переслідувань під час висвітлень 1 грудня сутички на вулиці Банковій у Києві та попередініх подій євромайданів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4082
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду