Амністували  журналіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзиндзю

Амністували журналіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзиндзю

27 Січня 2014
4480

Амністували журналіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзиндзю

4480
Амністували  журналіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзиндзю
Амністували  журналіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзиндзю

Сьогодні, 27 січня, Шевченківський районний суд Києва закрив кримінальне провадження і випустив на свободу громадського активіста та журналіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзиндзю, який з 6 грудня минулого року перебував у СІЗО. Про це йдеться на сайті «Дорожнього контролю».

 

Кримінальне провадження, у якому фігурував Андрій Дзиндя як можливий викрадач бульдозеру, закрито за клопотанням, яке було подано адвокатом журналіста на підставі Закону про амністію від 19 грудня.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Андрія Дзиндзю затримали 5 грудня як людину, що «причетна до подій, пов'язаних з бульдозером». Пан Дзиндзя сказав, що не керував трактором під час штурму Адміністрації президента 1 грудня, а виліз на нього тільки тому, що звідти був гарний ракурс для зйомки.

 

Нагадаємо, 20 грудня Апеляційний суд міста Києва залишив під вартою адвоката Андрія Дзиндзі Віктора Смолія, якого звинувачують в замаху на життя судді, що обирав запобіжних захід для пана Дзиндзі. Наразі пан Смолій знаходиться в СІЗО.

 

Нагадаємо, 19 грудня Верховна Рада ухвалила закон про звільнення від кримінального переслідування й адміністративної відповідальності учасників масових акцій, що проходили в Україні з 21 листопада до дня набрання чинності закону. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4480
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду