Слідчі встановили час та маршрут руху авто нападників на Чорновол

29 Грудня 2013
3901

Слідчі встановили час та маршрут руху авто нападників на Чорновол

3901
Слідчі встановили час та маршрут руху авто нападників на Чорновол

Слідчі у справі нападу на журналістку і активістку Тетяну Чорновол проаналізували відео камер спостереження на автошляху, де стався інцидент. Як зазначає сайт МВС України, слідство володіє інформацією про час та маршрут руху автомобілів потерпілої та нападників в районі місця події. Це дозволить перевірити правдивість свідчення підозрюваних.

 

Також, як повідомляється на сайті, в рамках розслідування кримінального провадження побиття Тетяни Чорновол «ще в перші години, до того як до слідства потрапили передані нардепом Арсенієм Яценюком фрагменти запису відеореєстратора з автомобіля потерпілої, були вилучені відеозаписи з усіх камер спостереження автодороги, якою рухалися автомобілі».


Розслідування триває згідно із планом слідчих дій для того, щоб встановити роль кожного фігуранта цієї справи, інформує МВС України.

 

Раніше заступник начальника Головного слідчого управління МВС Олег Татаров на брифінгу закликав депутата фракції «Батьківщина» Віталія Ярему передати повне відео з реєстратора, оскільки його бракує для об`єктивного розслідування.

 

«Віддайте його слідству для того, аби ми могли об'єктивно дослідити, провести відповідні експертизи і встановити істину у кримінальному проваджені», - сказав пан Татаров. Також він додав: «У нас є лише відрізки відеозапису, який був ще опублікований в першу добу. Із цих відрізків не зрозуміло суть конфлікту, з чого він починався, як продовжувався. Не має ніякого звуку, що не дає слідству об'єктивно розібратися і рухатися далі».

 

Нагадаємо, журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол невідомі жорстоко побили в ніч на 25 грудня на бориспільській трасі  після переслідування на машині.

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію.

 

Сама Тетяна Чорновол вважає, що напад пов'язаний з її громадською активністю. Зокрема, вона не виключає версії щодо особистої помсти керівника київського «Беркуту» Сергія Кусюка.

 

У рамках розслідування кримінального провадження побиття Тетяни Чорновіл за підозрою було затримано п'ять осіб. Чотирьом із них 27 грудня Печерським судом Києва обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. П`ятого підозрюваного, співробітника охоронної структури, після зізнання у побитті арештовано.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3901
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду