Чорновол: напад 25 грудня - помста київського «Беркута»

28 Грудня 2013
4079

Чорновол: напад 25 грудня - помста київського «Беркута»

4079
Чорновол: напад 25 грудня - помста київського «Беркута»

Журналістка та громадська активістка Тетяна Чорновол щодо причин переслідування та нападу на неї 25 грудня не виключає особистої помсти керівника київського «Беркута» Сергія Кусюка. Про це з посиланням на іншого активіста євромайдану Зоряна Шкіряка повідомила «Українська правда».

 

«Не відкидаючи усі можливі версії цього ганебного політично-бандитського злочину, що носять замовний характер, Тетяна Чорновол не виключає особистої помсти керівника київського «Беркуту» Кусюка, котрий ненавидів Тетяну за іі громадянську позицію», - зазначив пан Шкіряк після відвідин пані Чорновол у лікарні. За його словами, при цьому вона «коротко, але достатньо аргументовано виказала свою версію».

 

Цю ж інформацію в ефірі «Громадського ТБ» підтвердив чоловік пані Чорновол Микола Березовий.

«Вони кілька разів стикалися біля Київради. Коли був штурм Київради, а він там керував охороною - беркутівцями - вона підбігла до Кусюка  і вдарила його по печінці. Звісно, що той удар - комариный писк'» - але той удар побачив багато хто. І це могло зачепити Кусюка», - зазначив Березовий.

 

Також він заявив: активістка звертає увагу і на той факт, що з поля зору слідства зникла друга автівка нападників, яка також була учасником ДТП.

 

«Зараз розглядається лише одна автівка, а інша - її немає взагалі у справі. Але ж було два авто, які таранили машину Тетяни. Про неї нічого не чутно, не видно, і взагалі в матеріалах справи вона не фігурує. Слідство ніякої інформації про неї нам також не надає», - сказав пан Березовий.

 

Також він розповів, що відео реєстратора з машини Чорновол зняв її батько. Спершу віддав його міліції, але потім забрав і передав депутату Віталію Яремі. Прилад, за словами Березового, відеореєстратор на автівці Чорновол було встановлено за два дні до побиття.

 

«Її всі  вмовляли встановити його, ледь не вимагали - і активісти з Євромайдану, і батьки. Чому нападники його не зняли - всі про це знали, що його немає. Це знали всі. Тому навіть не дивилися туди в машину», - сказав пан Березовий.

 

«Окрім того Яценюк, Турчинов і інші наполягали на тому, щоб надати їй охорону. Але Тетяна думала, що її буде арештовано - про це нас попереджали ще за місяць до  події. І коли її почала таранити машина, вона думала, що це чергова спроба її затримати. Вона не думала, що її будуть вбивати», - зазначив Березовий.

 

Нагадаємо, журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол невідомі жорстоко побили в ніч на 25 грудня на бориспільській трасі  після переслідування на машині.

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліціївідкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію.

 

Сама Тетяна Чорновол вважає, що напад пов'язаний з її громадською активністю.  

 

У рамках розслідування кримінального провадження побиття Тетяни Чорновіл за підозрою було затримано п'ять осіб. Чотирьом із них 27 грудня Печерським судом Києва обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. П`ятого підозрюваного, співробітника охоронної структури, після зізнання у побитті арештовано.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4079
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду