Валерій Гарагуц не визнав своєї провини і не погодився на угоду зі слідством

Валерій Гарагуц не визнав своєї провини і не погодився на угоду зі слідством

13 Грудня 2013
6818

Валерій Гарагуц не визнав своєї провини і не погодився на угоду зі слідством

6818
Валерій Гарагуц не визнав своєї провини і не погодився на угоду зі слідством
Валерій Гарагуц не визнав своєї провини і не погодився на угоду зі слідством

Дніпропетровський журналіст Валерій Гарагуц відмовився підписувати зі слідством угоду, яка дозволила б йому вийти на волю. Про це повідомляє «ЛігаБізнесІнформ» із посиланням на колегу пана Гарагуца за громадською організацією «Громадянський актив Дніпра» Андрій Денисенко.

 

З його слів, Апеляційний суд міста Києва сьогоднішнім рішенням тільки змінив запобіжний захід для пана Гарагуца - з утримання під вартою на особисте зобов'язання. Це означає, що пан Гарагуц за першим викликом має з'явитися до суду у своїй кримінальній справі.

 

Андрій Денисенко зазначив, що пан Гарагуц не погодився на угоди зі слідством, яку пропонували всім затриманим 1 грудня на Банковій. Ця угода дозволила б перекваліфікувати його справу зі статті 294 Кримінального кодексу України (організація масових заворушень та активна участь у них) на статтю 293 Кримінального кодексу України (групове порушення громадського порядку). Стаття 293 передбачає іншу відповідальність - не до 8 років позбавлення волі, а штраф або до 6 місяців арешту.

 

Раніше деякі затримані погодилися на таку перекваліфікацію, але це означає, що вони визнали свою провину.

 

Валерій Гарагуц тим часом буде очікувати виклику в суд, як цього й вимагає закон, за місцем своєї реєстрації - у Дніпропетровській області.

 

Раніше Андрій Денисенко повідомив, що 10 грудня під час обшуку в помешканні пана Гарагуца слідчі не виявили жодних доказів у його кримінальній справі.

 

Нагадаємо, зі слів знайомих, журналіст і співзасновник дніпропетровської газета «Лица» Валерій Гарагуц приїхав до Києва з Дніпропетровська, щоб як журналіст і громадський діяч узяти участь у подіях, які відбувались на Майдані.

 

Після атаки «Беркута» на вулиці Банковій 1 грудня, коли він надавав допомогу постраждалим, його жорстоко побили і затримали. Йому інкримінують організацію та активну участь у масових заворушеннях біля Адміністрації президента.

 

4 грудня Шевченківський райсуд міста Києва арештував його на два місяці. Однак 13 грудня Апеляційний суд міста Києва змінив запобіжний захід з утримання під вартою на звільнення під особисте зобов'язання.

 

Тим часом Прокуратура Києва порушила кримінальне провадження за фактом побиття пана Гарагуца.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6818
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду