Керівник НТКУ заявляє, що Перший національний висвітлює події Євромайдану об’єктивно

Керівник НТКУ заявляє, що Перший національний висвітлює події Євромайдану об’єктивно

13 Грудня 2013
5080

Керівник НТКУ заявляє, що Перший національний висвітлює події Євромайдану об’єктивно

5080
Керівник НТКУ заявляє, що Перший національний висвітлює події Євромайдану об’єктивно
Керівник НТКУ заявляє, що Перший національний висвітлює події Євромайдану об’єктивно

Тимчасово виконуючий обов'язки генерального директора Національної телекомпанії України Олександр Пантелеймонов заявляє, що Перший національний канал у новинах об'єктивно висвітлює події Євромайдану. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

«Прошу подивитись наші новини про «Євромайдан», у новинах ми не висвітлювали їх в якомусь необ'єктивному контексті», - зазначив пан Пантелеймонов.

 

За його словами, станом на сьогодні з каналу  на підставі незгоди з керівництвом та застосуванням цензури звільнилось лише двоє журналістів -  Сергій Лефтер і Ярослав Тракало, а Ігор Меделян перебуває у відпустці до 21  січня 2014 року.

 

«Ми не звільняли жодного журналіста за статтею», - запевнив він.

 

Водночас Олександр Пантелеймонов заявив, що Сергій Лефтер і Ярослав Тракало офіційно звільнені за згодою сторін: «І у цій ситуація  я не бачу нічого надзвичайного, тому що традиційно у нас є висока плинність кадрів. Я поважаю громадянську позицію Сергія Лефтера».

 

Також він сказав, що  оператор Роман Малко, який у соціальних мережах заявив про цензуру на телеканалі  на Першому національному, не працює. «У нас є оператор Дмитро Малко, він знімає культурно-мистецькі проекти, ніяких заяв він не робив», - каже пан Пантелеймонов.

 

Щодо звернення депутатів з Комітету з питань свободи слова та інформації до Генерального прокурора та прем'єр-міністра з проханням відреагувати на випадки цензури на Першому національному каналі, Олександр Пантелеймонов запевнив, що реагуватиме на усі запити, які надходитимуть до каналу.

 

Нагадаємо, про незгоду з керівництвом телеканалу та цензуру повідомляли спеціальний кореспондент ТВО інформаційно-аналітичних програм Першого національного Ігор Меделян, кореспондент цього ж ТВО Сергій Лефтер та кореспондент програми «Підсумки дня» Ярослав Тракало. Журналісти звільнились, оскільки вважають, що канал, який фінансується коштом платників податків, має висвітлювати новини збалансовано та не замовчувати факти, зокрема, побиття студентів та журналістів на Євромайдані.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5080
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
працвник
3787 дн. тому
Нарешті НТКу прояснила ситуацію з цим Малко. Ярослав Малко у соцмережах престав таким собі великомученником з першого де НЕ працює. Не плутати з ЕРОЮ. Подивістья хоча б верстку і сюжети ніяких бомжів-навпаки-обличчя нації
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду