detector.media
13.12.2013 16:20
Керівник НТКУ заявляє, що Перший національний висвітлює події Євромайдану об’єктивно
Керівник НТКУ заявляє, що Перший національний висвітлює події Євромайдану об’єктивно

Тимчасово виконуючий обов'язки генерального директора Національної телекомпанії України Олександр Пантелеймонов заявляє, що Перший національний канал у новинах об'єктивно висвітлює події Євромайдану. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

«Прошу подивитись наші новини про «Євромайдан», у новинах ми не висвітлювали їх в якомусь необ'єктивному контексті», - зазначив пан Пантелеймонов.

 

За його словами, станом на сьогодні з каналу  на підставі незгоди з керівництвом та застосуванням цензури звільнилось лише двоє журналістів -  Сергій Лефтер і Ярослав Тракало, а Ігор Меделян перебуває у відпустці до 21  січня 2014 року.

 

«Ми не звільняли жодного журналіста за статтею», - запевнив він.

 

Водночас Олександр Пантелеймонов заявив, що Сергій Лефтер і Ярослав Тракало офіційно звільнені за згодою сторін: «І у цій ситуація  я не бачу нічого надзвичайного, тому що традиційно у нас є висока плинність кадрів. Я поважаю громадянську позицію Сергія Лефтера».

 

Також він сказав, що  оператор Роман Малко, який у соціальних мережах заявив про цензуру на телеканалі  на Першому національному, не працює. «У нас є оператор Дмитро Малко, він знімає культурно-мистецькі проекти, ніяких заяв він не робив», - каже пан Пантелеймонов.

 

Щодо звернення депутатів з Комітету з питань свободи слова та інформації до Генерального прокурора та прем'єр-міністра з проханням відреагувати на випадки цензури на Першому національному каналі, Олександр Пантелеймонов запевнив, що реагуватиме на усі запити, які надходитимуть до каналу.

 

Нагадаємо, про незгоду з керівництвом телеканалу та цензуру повідомляли спеціальний кореспондент ТВО інформаційно-аналітичних програм Першого національного Ігор Меделян, кореспондент цього ж ТВО Сергій Лефтер та кореспондент програми «Підсумки дня» Ярослав Тракало. Журналісти звільнились, оскільки вважають, що канал, який фінансується коштом платників податків, має висвітлювати новини збалансовано та не замовчувати факти, зокрема, побиття студентів та журналістів на Євромайдані.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY