НСЖУ закликає колег подавати неупереджену інформацію про події у Києві

НСЖУ закликає колег подавати неупереджену інформацію про події у Києві

2 Грудня 2013
5778

НСЖУ закликає колег подавати неупереджену інформацію про події у Києві

5778
НСЖУ закликає колег подавати неупереджену інформацію про події у Києві
НСЖУ закликає колег подавати неупереджену інформацію про події у Києві

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) закликала журналістів захистити своє право на професію і професійно виконувати свій обов'язок, подаючи неупереджену і об'єктивну інформацію про події в столиці. Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті НСЖУ.

 

НСЖУ висловила своє обурення численними фактами насилля та агресії проти працівників ЗМІ. Це означає, за висновком Спілки, що «свобода слова цій владі не потрібна».

 

Коли «влада продемонструвала своє вороже ставлення до громадянського суспільства та до журналістів зокрема», Спілка журналістів закликає колег проявити максимальну згуртованість і солідарність.

 

Водночас НСДУ не закликає журналістів приєднуватися до євромайданів у Києві. «Просимо співробітників кожної редакції - обласного, районного, місцевого рівнів - професійно виконувати свій обов'язок, подаючи великий масив неупередженої і об'єктивної інформації про події в столиці», - йдеться у заяві.

 

Далі «Детектор медіа» подає заяву НСЖУ повністю:

 

«У зв'язку з подіями останніх днів, під час яких влада продемонструвала своє вороже ставлення до громадянського суспільства та до журналістів зокрема, Національна спілка журналістів України закликає всіх колег проявити максимальну згуртованість і солідарність. Ми висловлюємо глибоке обурення численними фактами насилля та агресії проти працівників ЗМІ та представників громадськості.

 

Список постраждалих під час сутичок журналістів постійно оновлюється, і більшість із них зазнали тілесних ушкоджень від рук правоохоронців. Ці прецеденти яскраво демонструють, що свобода слова цій владі не потрібна.

 

У цей визначальний для країни час закликаємо вас захистити своє право на професію. Ми не спонукаємо журналістів приєднуватися до євромайданів у Києві, але  просимо співробітників кожної редакції - обласного, районного, місцевого рівнів - професійно виконувати свій обов'язок, подаючи великий масив неупередженої і об'єктивної інформації про події в столиці.

 

Зокрема, ми просимо звернути увагу на приклади роботи колег з великих національних телеканалів, які на сьогодні забезпечують повне та об'єктивне висвітлення подій в країні - 5 каналу, «1+1», «Інтера», ICTV, ТВі та інших.

 

Ми розуміємо, що в сучасних українських умовах журналістика перебуває під тиском і впливом чиновників, бізнесу, засновників. Утім, вважаємо, що настав час остаточного вибору і визначеності. Ми закликаємо принаймні не публікувати відверто неправдиві пропагандистські матеріали, не подавати викривлену інформацію, натомість поширювати інформацію про злочини проти журналістів. Таким чином кожен з нас продемонструє свій вияв солідарності з колегами, які постраждали за майбутнє країни та честь професії.

 

Олег Наливайко,

голова Національної спілки журналістів України»

 

Як повідомляла «Детектор медіа», понад 50 журналістів зазнали побиття і переслідувань під час висвітлень подій на євромайданах. Більшість із них постраждали, висвітлюючи 1 грудня сутички на вулиці Банковій у Києві.

 

Нагадаємо, Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів розгляне всі факти нападів на журналістів під час громадянських акцій у Києві, повідомила прес-служба Адміністрації президента. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5778
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду