Медіапрофспілка закликала журналістів до об`єктивності та нагадала правила безпеки

30 Листопада 2013
3492
30 Листопада 2013
13:51

Медіапрофспілка закликала журналістів до об`єктивності та нагадала правила безпеки

3492
Медіапрофспілка закликала журналістів до об`єктивності та нагадала правила безпеки

Представники КНМПУ закликали журналістів зберігати об`єктивність та зважати на заходи безпеки. Про це йдеться у повідомленні медіа-профспілки.


«За цих надзвичайних обставин Незалежна медіа-профспілка звертається до вас із закликом якомога більше поширювати правдиву  інформацію про те, що чинить влада.  Це стосується журналістів не тільки столиці, але і всіх регіонів. Коли настане час, то наші з вами свідчення дадуть можливість належним чином   оцінити незаконні  дії в юридичній площині», - зазначають автори звернення.

 
Також представники КНМПУ радять журналстам застрахувати своє життя і здоров`я. І нагадують про правила роботи під час надзвичайних подій та масових акцій: 

 

-  Носіть з собою документи, які засвідчують вашу приналежність до журналістського професійного цеху.

 

- У випадку агресії повідомляйте, що нападник порушує 171 статтю Кримінального кодексу «Про перешкоджання  законній професійній діяльності журналіста», яка передбачає кримінальну відповідальність.



- Регулярно підтримуйте зв'язок з рідними або колегами, які не працюють на подіях, в певні  проміжки часу.  Повідомте їм, на яку подію і куди ви збираєтеся іти.

- Залиште вдома чи в редакції серійні номери вашої техніки на випадок викрадення і пограбування.


- Майте при собі засоби першої допомоги – бинт, вату, йод, пляшку води.


- Якщо ваші права порушено, то постарайтеся якомога детальніше зафіксувати цю подію на відео, на фото та запишіть свідчення і координати свідків.

Повідомити про порушення прав можна на електронну адресу КНПУ fixviolation@gmail.com та на «гарячу лінію» для журналістів:


+380 99 302 67 28 (МТС) (Олександр Тарасов, НМПУ)
+380 67 449 32 59 (Людмила Опришко, ІРРП)

+380 66 7874701 (Тетяна Котюжинська, НСЖУ) 

 

Нагадаємо,  про свою готовність надати правову допомогу постраждлим учасникам євромайдану заявили спільнота EvromaidanSOS та Українська Гельсінська спілка з прав людини.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3492
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду