detector.media
30.11.2013 13:51
Медіапрофспілка закликала журналістів до об`єктивності та нагадала правила безпеки

Представники КНМПУ закликали журналістів зберігати об`єктивність та зважати на заходи безпеки. Про це йдеться у повідомленні медіа-профспілки.


«За цих надзвичайних обставин Незалежна медіа-профспілка звертається до вас із закликом якомога більше поширювати правдиву  інформацію про те, що чинить влада.  Це стосується журналістів не тільки столиці, але і всіх регіонів. Коли настане час, то наші з вами свідчення дадуть можливість належним чином   оцінити незаконні  дії в юридичній площині», - зазначають автори звернення.

 
Також представники КНМПУ радять журналстам застрахувати своє життя і здоров`я. І нагадують про правила роботи під час надзвичайних подій та масових акцій: 

 

-  Носіть з собою документи, які засвідчують вашу приналежність до журналістського професійного цеху.

 

- У випадку агресії повідомляйте, що нападник порушує 171 статтю Кримінального кодексу «Про перешкоджання  законній професійній діяльності журналіста», яка передбачає кримінальну відповідальність.



- Регулярно підтримуйте зв'язок з рідними або колегами, які не працюють на подіях, в певні  проміжки часу.  Повідомте їм, на яку подію і куди ви збираєтеся іти.

- Залиште вдома чи в редакції серійні номери вашої техніки на випадок викрадення і пограбування.


- Майте при собі засоби першої допомоги – бинт, вату, йод, пляшку води.


- Якщо ваші права порушено, то постарайтеся якомога детальніше зафіксувати цю подію на відео, на фото та запишіть свідчення і координати свідків.

Повідомити про порушення прав можна на електронну адресу КНПУ fixviolation@gmail.com та на «гарячу лінію» для журналістів:


+380 99 302 67 28 (МТС) (Олександр Тарасов, НМПУ)
+380 67 449 32 59 (Людмила Опришко, ІРРП)

+380 66 7874701 (Тетяна Котюжинська, НСЖУ) 

 

Нагадаємо,  про свою готовність надати правову допомогу постраждлим учасникам євромайдану заявили спільнота EvromaidanSOS та Українська Гельсінська спілка з прав людини.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY