Українського претендента на «Каннського лева» визначено

23 Квітня 2007
9974

Українського претендента на «Каннського лева» визначено

9974
Переможці Конкурсу молодих креаторів – «слегка в шоке».
Українського претендента на «Каннського лева» визначено

 Яким чином фестиваль реклами «Каннські леви» обходився без українських учасників раніше – не зрозуміло. Ще в далекому 2004-му народ успішно продемонстрував власну креативність на всілякі слогани. Тепер помилку виправлено: наші вперше їдуть на модний конкурс!  

 

Одному з них всього 21, іншому – 23. Лише рік тому вони зв’язалися з рекламою. Вже сьогодні на хлопцях відповідальність така ж, як на нашому конституційному суді. Спробувати не підвести жодного українця! Осоромляться перед світовою спільнотою – і сувора українська рекламна публіка їм цього не подарує!  

 

А з’ясувалося все 19 квітня: у київському клубі Disco Radio Hall не без пафосу відбулося визначення переможців першого українського Конкурсу молодих креаторів, про який «ТК» уже писала. Ними стали двоє юних учасників команди Saatchi&Saatchi Ukraine.  

 

Ірина Кузнєцова, офіційний представник «Каннських левів» в Україні: «Отборочный тур проходил в два этапа. Первый – это открытый конкурс, а второй – в условиях, максимально приближенных к боевым, тем, которые будут в Каннах. На РеклаМастере был размещен бриф, и все могли свободно принять участие в конкурсе, выполнив работу согласно заданному брифу. Мы принимали эти работы в определенное время, до установленного deadline, затем их рассматривали креативные директора рекламных агентств и оценивали, какие могут выйти финал. Из 4-х отобранных команд одна не смогла приехать на финальный конкурс. А уже после финала собрались все креативные директоры и из представленных работ выбрали команду, которая в итоге будет представлять Украину в Каннах. Ребята все очень молодые. По правилам Конкурса молодых креаторов на момент его проведения в Каннах им не должно исполниться 28-ми лет. У нас получилось, что всем участникам было до 26-ти». 

 

 

Ірина Кузнєцова інтригує гостей церемонії

 

За умовами Канн, участь у фестивалі має право взяти по одній команді в кожній номінації – Print, Cyber, Film. В Україні відбираються претенденти лише в номінації Print.  

 

Хоча бажаючих узяти участь було не так багато: всього 10. Далі з них вціліти вдалося 4-м, саме їм під час дванадцятигодинного конкурсного пекла треба було розробити макет постера для Центрів переливання крові. Делікатність теми претендентів не спинила. На одному з постерів навіть була намальована скривавлена пилка та напис «Если не наберем доноров, наймем Джека». Добре, що так поки що не закликають їсти йогурт... 

 

 

Артем Біденко, голова координаційної ради Асоціації зовнішньої реклами України (у центрі) готується до виступу

 

Підхожу до Володимира Чепового, президента «Медіа Інвест Груп», питаю:  

 

- Чи відповідають роботи наших рекламістів світовим стандартам? 

- Я думаю, что по креативности - вполне соответствуют. Может, по каким-то техническим параметрам - нет, хотя я уверен, что в плане рекламы в целом мы не отстаем, идем практически по пятам.  

 

- Яка у вас особисто улюблена соціальна реклама?  

- Если нужно говорить первое, что пришло в голову, то это реклама «Ты забыл позвонить родителям?!».

 

 

Володимир Чеповий на бойовому посту

 

Природна сором’язливість, - як виявилося, притаманна усім без винятку креаторам, - деяким із них завадила навіть вийти на сцену перед оголошенням переможців. На щастя, представники Saatchi&Saatchi Ukraine виказали себе справжніми сміливцями – і «ТК» вдалося їх сфографувати, та навіть поспілкуватись.  

 

Сергій Мілюк та Олексій Грибенко: «Мы сейчас в небольшом шоке, ведь у нас были очень сильные конкуренты…»   

 

 

Переможці: Сергій Мілюк та Олексій Грибенко

 

- Як швидко прийшла в голову ідея постера-переможця?  

- По-моему, это была идея номер 130. Всего придумали где-то 170 идей. Мы решили, что хорошие идеи сразу не приходят, поэтому решили наделать их как можно больше, а потом отобрали лучшие из придуманных.  

 

Ось такі вони – наші українські креативні леви. Молоді, сором’язливі, зате - творчі й перспективні. Тут і Джека кликати не треба, ми й так будемо за них вболівати.

 

 

Керівник проекту РеклаМастер Марія Єфимова поряд з левеням - символом молодих українських претендентів на нагороди у Каннах

 

Фото – Сергій Бечко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9974
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду