Легалізувати відео телеканалів онлайн захотіли 20 інтернет-майданчиків

Легалізувати відео телеканалів онлайн захотіли 20 інтернет-майданчиків

2 Жовтня 2013
6033

Легалізувати відео телеканалів онлайн захотіли 20 інтернет-майданчиків

6033
Телегрупи застосовуватимуть юридичні заходи до сайтів, які продовжать нелегально розміщувати телеконтент
Легалізувати відео телеканалів онлайн захотіли 20 інтернет-майданчиків
Легалізувати відео телеканалів онлайн захотіли 20 інтернет-майданчиків

Станом на 1 жовтня 20 українських інтернет-майданчиків стали партнерами ініціативи «Чисте небо», спрямованої на захист авторських прав телеканалів в інтернеті й отримання ними доходів від онлайн-відеореклами. Про це йдеться в повідомленні телевізійних груп, що ініціювали «Чисте небо».

 

Це такі сайти: detector.media, megogo.net, gismeteo.ua, meta.ua, bigmir.net, online.ua, tochka.net, segodnya.ua, korrespondent.net, liga.net, obozrevatel.net, kp.ua, pravda.com.ua, vesti.ua, delo.ua, vgorode.ua, aif.ua, fakty.ua, oll.tv, champion.com.ua, tv.ua. За даними дослідження InMind (серпень 2013, вік 15-55+, міста 50+), загальне охоплення цих інтернет-ресурсів - понад 11 млн унікальних відвідувачів на місяць.

 

Суть партнерства «Чисте небо» полягає в наступному. Чотири найбільші українські телегрупи - StarLightMedia, Inter Media Group, «1+1 медіа» та «Медіа Група Україна» - в обмін на видалення неліцензійного відео надають інтернет-ресурсам безкоштовний телеконтент, але за умови його розміщення в плеєрах медіагруп. При цьому телегрупи керуватимуть продажами реклами в цих плеєрах і отримуватимуть весь дохід. А інтернет-майданчики зможуть заробляти на розміщенні банерної та іншої медійної реклами на своїх сторінках.

 

На думку директора з розвитку бізнесу холдингу «Медіа Група Україна» Ольги Гаврилової, 20 найбільших сайтів за три місяці проекту (ініціативу було оголошено наприкінці червня) - це прорив. «Головне - ми побачили готовність інтернет-простору змінюватись та співпрацювати з правовласниками. Наші рекламодавці тепер можуть скористатися можливістю отримати таке необхідне їм охоплення аудиторії, і при цьому не ризикувати своєю репутацією», - каже вона.

 

Директор з розвитку телегрупи StarLightMedia Ірина Андрющенко звертає увагу на те, що в українському інтернеті змінюється співвідношення контенту: легального стає більше, нелегального - менше. На її думку, позитивна динаміка збережеться і прискориться.

 

Керівник департаменту інформаційних інтернет-проектів групи «1+1 медіа» Вадим Осадчий наголошує, що ініціатори «Чистого неба» готові до діалогу з усіма майданчиками, для в кожній медіагрупі визначені відповідальні менеджери та технічні спеціалісти, які допоможуть з установкою плеєру. Але до тих сайтів, які продовжать нелегально розміщувати контент телегруп, після 1 жовтня будуть застосовуватись більш жорсткі юридичні заходи.

 

Телегрупи запрошують інших правовласників приєднатися до ініціативи «Чисте небо». А інтернет-майданчики, що зацікавлені в отриманні легального контенту телеканалів, можуть звертатися із заявками за адресою zayavka@legalcontentua.com або скористатися формою зворотного зв'язку на сайті www.legalcontentua.com.

 

«Детектор медіа»

 

Ілюстрація - worldtranslation.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6033
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду