Янукович побажав творцям кіно щастя, здоров'я, наснаги та самореалізації

Янукович побажав творцям кіно щастя, здоров'я, наснаги та самореалізації

14 Вересня 2013
5140
14 Вересня 2013
12:42

Янукович побажав творцям кіно щастя, здоров'я, наснаги та самореалізації

5140
А Микола Азаров висловив сподіванння, що українське кіно «і надалі посідатиме гідне місце у світовому культурному просторі»
Янукович побажав творцям кіно щастя, здоров'я, наснаги та самореалізації
Янукович побажав творцям кіно щастя, здоров'я, наснаги та самореалізації

Президент віктор Янукович привітав працівників кінематографії із професійним святом - Днем українського кіно, повідомляє сайт глави держави.


«Сьогодні ми можемо говорити про позитивні зрушення у сфері кіно - створено правові засади для його розвитку в ринкових умовах, у прокат виходять різножанрові стрічки, успішно репрезентує своє мистецтво талановита молодь, здійснюється програма з відновлення української класики, зростає глядацький попит на вітчизняний фільм, який, переконаний, прикрасить світовий кінематограф», - відзначив президент.


Також він висловив упевненість, що держава і надалі сприятиме реформуванню кінематографічної галузі та її конкурентоспроможності.


«Щиро дякую усім, чиє серце, розум і зусилля віддані вітчизняному кіно. Бажаю творцям екранного мистецтва щастя, здоров'я, наснаги та самореалізації», - зазначив Віктор Янукович.

 

Прем'єр-міністр Микола Азаров, вітаючи кінематографістів, сказав: «Вагомий внесок вітчизняних кіномитців у світову кінематографічну спадщину прославив Україну у світі. Сьогодні український кінематограф надихають процеси відродження».


Прем'єр-міністр висловив переконання, що «завдяки спільним зусиллям держави, творчих працівників національний кінопродукт і надалі посідатиме гідне місце у світовому культурному просторі, а молоді кіномитці будуть примножувати досягнення української кіношколи та продовжать її кращі традиції».

 

День кіно було засновано Указом президента 12 січня 1996 року. Свято відзначають щорічно у другу суботу вересня. Саме цього місяця 1896 року в Харкові фотограф Альфред Федецький зняв кілька хронікальних сюжетів, що лягли в основу його стрічки.


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5140
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду