detector.media
14.09.2013 12:42
Янукович побажав творцям кіно щастя, здоров'я, наснаги та самореалізації
Янукович побажав творцям кіно щастя, здоров'я, наснаги та самореалізації
А Микола Азаров висловив сподіванння, що українське кіно «і надалі посідатиме гідне місце у світовому культурному просторі»

Президент віктор Янукович привітав працівників кінематографії із професійним святом - Днем українського кіно, повідомляє сайт глави держави.


«Сьогодні ми можемо говорити про позитивні зрушення у сфері кіно - створено правові засади для його розвитку в ринкових умовах, у прокат виходять різножанрові стрічки, успішно репрезентує своє мистецтво талановита молодь, здійснюється програма з відновлення української класики, зростає глядацький попит на вітчизняний фільм, який, переконаний, прикрасить світовий кінематограф», - відзначив президент.


Також він висловив упевненість, що держава і надалі сприятиме реформуванню кінематографічної галузі та її конкурентоспроможності.


«Щиро дякую усім, чиє серце, розум і зусилля віддані вітчизняному кіно. Бажаю творцям екранного мистецтва щастя, здоров'я, наснаги та самореалізації», - зазначив Віктор Янукович.

 

Прем'єр-міністр Микола Азаров, вітаючи кінематографістів, сказав: «Вагомий внесок вітчизняних кіномитців у світову кінематографічну спадщину прославив Україну у світі. Сьогодні український кінематограф надихають процеси відродження».


Прем'єр-міністр висловив переконання, що «завдяки спільним зусиллям держави, творчих працівників національний кінопродукт і надалі посідатиме гідне місце у світовому культурному просторі, а молоді кіномитці будуть примножувати досягнення української кіношколи та продовжать її кращі традиції».

 

День кіно було засновано Указом президента 12 січня 1996 року. Свято відзначають щорічно у другу суботу вересня. Саме цього місяця 1896 року в Харкові фотограф Альфред Федецький зняв кілька хронікальних сюжетів, що лягли в основу його стрічки.


«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY