Фальшиву «Українську правду» поширюють у Тернополі

14 Вересня 2013
7396
14 Вересня 2013
10:08

Фальшиву «Українську правду» поширюють у Тернополі

7396
Фальшиву «Українську правду» поширюють у Тернополі

Підробні примірники паперового видання «Українська правда» з`явилися у Тернополі. Про це повідомлють користувачі Facebook.

 

На першій шпальті двомовної газети - матеріали, присвячені віце-прем’єу Олександру Вілкулу та євроінтеграції. Також у цьому номері висвітлюється діяльність лідера ВГО «Свобода» Олега Тягнибока, лідера УДАРУ Віталія Кличка й екс-мінстра внутрішніх справ, а нині громадського діяча Юрія Луценка. 

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», це не перший приклад поширення в регіонах преси з назвою та логотипом інтернет-видання «Українська правда». Наприкінці серпня - на початку вересня такі клони з`явилися в кылькох мыстах. Зокрема, в Херсоні, Івано-Франківську, Полтаві та Кременчузі.

 

Як вказано у вихідних даних газети, тираж від 23 серпня становить 1 мільйон примірників. У публікаціях газети критикується опозиція та деякі представники влади.

 

В кінці серпня  з'явився сайт  «Українська кривда», дизайн якого нагадує «Українську правду».

 

На початку вересня редакція «Української правди» звернулася до правоохоронних органів з приводу випуску фальшивої газети з логотипом видання та запуску онлайн-двійника «Українська кривда». Представники видання розцінюють такі дії як такі, що спрямовані на дискредитацію «Української правди»: «Розрахунок - неуважний або непоінформований читач має сприймати за чисту монету будь-які нісенітниці, які виходять на цих ресурсах або під нашим брендом, або в нашому дизайні».

 

При цьом ужурналісти «Української правди» вважають, що тираж газет завищено до 1 млн примірників для того, щоб відзвітувати замовнику атаки на «Українську правду» про масовану кампанію, організовану його коштом.

 

«Детектор медіа»

 

Фото -  Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7396
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду