detector.media
14.09.2013 10:08
Фальшиву «Українську правду» поширюють у Тернополі

Підробні примірники паперового видання «Українська правда» з`явилися у Тернополі. Про це повідомлють користувачі Facebook.

 

На першій шпальті двомовної газети - матеріали, присвячені віце-прем’єу Олександру Вілкулу та євроінтеграції. Також у цьому номері висвітлюється діяльність лідера ВГО «Свобода» Олега Тягнибока, лідера УДАРУ Віталія Кличка й екс-мінстра внутрішніх справ, а нині громадського діяча Юрія Луценка. 

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», це не перший приклад поширення в регіонах преси з назвою та логотипом інтернет-видання «Українська правда». Наприкінці серпня - на початку вересня такі клони з`явилися в кылькох мыстах. Зокрема, в Херсоні, Івано-Франківську, Полтаві та Кременчузі.

 

Як вказано у вихідних даних газети, тираж від 23 серпня становить 1 мільйон примірників. У публікаціях газети критикується опозиція та деякі представники влади.

 

В кінці серпня  з'явився сайт  «Українська кривда», дизайн якого нагадує «Українську правду».

 

На початку вересня редакція «Української правди» звернулася до правоохоронних органів з приводу випуску фальшивої газети з логотипом видання та запуску онлайн-двійника «Українська кривда». Представники видання розцінюють такі дії як такі, що спрямовані на дискредитацію «Української правди»: «Розрахунок - неуважний або непоінформований читач має сприймати за чисту монету будь-які нісенітниці, які виходять на цих ресурсах або під нашим брендом, або в нашому дизайні».

 

При цьом ужурналісти «Української правди» вважають, що тираж газет завищено до 1 млн примірників для того, щоб відзвітувати замовнику атаки на «Українську правду» про масовану кампанію, організовану його коштом.

 

«Детектор медіа»

 

Фото -  Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY