Колишні журналісти ТВі  вимагають від Яценюка розібратись із захопленням каналу

Колишні журналісти ТВі вимагають від Яценюка розібратись із захопленням каналу

9 Вересня 2013
5757

Колишні журналісти ТВі вимагають від Яценюка розібратись із захопленням каналу

5757
Колишні журналісти ТВі  вимагають від Яценюка розібратись із захопленням каналу
Колишні журналісти ТВі  вимагають від Яценюка розібратись із захопленням каналу

Журналісти ТВі, які пішли з каналу після зміни власника, звернулись до лідера фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка з проханням «розібратись» з депутатами, які мають стосунок до рейдерського захоплення каналу. Про це йдеться у відкритому зверненні журналістів, який «Детектор медіа» отримала від колишнього прес-секретаря каналу Лани Самохвалової.

 

За її словами, лист підписали: Мустафа Найем, Олексій Ліхман, Ірина Андросова, Олександр Тупик, Людмила Підкуймуха, Ілона Довгань, Олексій Собчук, Павло Шеремет, Юрій Макаров, Ірина Славинська, Лана Самохвалова та Ярослав Кречко.

 

Колишні журналісти ТВі нагадують, що 23 квітня на каналі змінилось керівництво і колишній власник Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення мовника. Тоді ж на канал прибув  його екс-гендиректор ТВі і народний депутат Микола Княжицький, який на той час офіційно не керував каналом.

 

«24 квітня ми не повірили ані Княжицькому, ані людині, котру він рекламував - Олександру Альтману. Сьогодні Альтман письмово запевняє Англійський суд, що його ошукали, і він попри бажання став учасником оборудки, - заявляють журналісти. - Шановний Арсенію Петровичу, людина, котру привів на канал і нахвалював Ваш колега Княжицький, письмово визнає, що історія з каналом - оборудка шахраїв!».

 

Журналісти також звертають увагу на те, що, за їх інформацією, ТВі зараз опосередковано фінансують люди, які пов'язані із членами фракції «Батьківщина».

 

«У серпні в ЗМІ з'явилась інформація, що фірма Альтмана заробила на контрактах із НАК Енергоатом близько 100 мільйонів доларів. Останній контракт компанія Альтмана отримала в липні, за два місяці після захоплення ТВі. Шановний Арсенію Петровичу, хто з членів Вашої фракції має багаторічний вплив на Енергоатом та займає далеко не останнє місце у профільному комітеті парламенту? Ми розуміємо, що знищити ТВі було вигідно владі. Але ми бачимо, що незалежний телеканал для правління вкрали за сприяння опозиції.  Звичайно, це вигідно владній верхівці. Арсенію Петровичу, дайте відповідь, чому це влаштовує Вас?» - вимагають журналісти.

 

«Детектор медіа» публікує далі відкритий лист екс-журналістів ТВі повністю:

 

                                         «Шановний Арсенію Петровичу!

 

Колектив журналістів, який звільнився з телеканалу ТВі після захоплена його рейдерами, хотів би поставити вам кілька запитань.

 

23 квітня канал захопили рейдери, наступного на місце прибув депутат Вашої фракції - Микола Княжицький. 24 квітня він вже не був генеральним директором ТВі, мав мандат, але фактично виступив адвокатом нападників. Пан опозиціонер переконував колектив, що прийшов новий потужний інвестор, котрий вкладатиме гроші і дасть каналові новий імпульс. Пан народний депутат від «Батьківщини» розповідав журналістам, що Костянтин Кагаловський виявився поганим, бо начебто хотів продати телеканал. 11 номер Вашого виборчого списку, не маючи юридичного стосунку до каналу, обстоював інтерес людей, котрі звільнили директора ТВі (Наталію Катеринчук) через повідомлення в Інтернеті, а журналістів поставили перед фактом цензури.  Арсенію Петровичу, ми переконані, що Вам відомі усі ці факти. Але Ви обмежились проханням до Миколи Княжицького не втручатись у конфлікт. Вам відомо, що Ваш народний депутат, публічно пообіцявши відсторонитись, до останнього часу фактично керував телеканалом?

 

24 квітня ми не повірили ані Княжицькому, ані людині, котру він рекламував - Олександру Альтману. Сьогодні пан Альтман письмово запевняє Англійський суд, що його ошукали, і він попри бажання, став учасником оборудки. Шановний Арсенію Петровичу, людина, котру привів на канал і нахвалював Ваш колега М.Княжицький, письмово визнає, що історія з каналом - оборудка шахраїв!

 

Чи відомо Вам, Арсенію Петровичу, що до останнього часу  за Миколою Княжицьким за адресою ТВі зберігався кабінет, а періодичну присутність народного депутата на каналі може підтвердити будь-хто з нинішніх працівників? На сьогодні у нас є інформація, що вкрадений у законного власника, громадянина Великої Британії, телеканал опосередковано фінансують люди, які пов'язані із членами Вашої фракції. У серпні в ЗМІ з'явилась інформація, що фірма Олександра Альтмана заробила на контрактах із НАК Енергоатом близько 100 мільйонів доларів. Останній контракт компанія Альтмана отримала в липні, за два місяці після захоплення ТВі. Шановний Арсенію Петровичу, хто з членів Вашої фракції має багаторічний вплив на Енергоатом та займає далеко не останнє місце у профільному комітеті парламенту?

 

Ми розуміємо, що знищити ТВі було вигідно владі. Але ми бачимо, що незалежний телеканал для правління вкрали за сприяння опозиції.  Звичайно, це вигідно владній верхівці. Арсенію Петровичу, дайте відповідь, чому це влаштовує Вас?

 

 У  травні було оприлюднене журналістське розслідування, де ми розповіли, як вкрали ТВі, а бренд каналу привласнили на компанію, одним із засновників якої є Микола Княжицький.  Із того часу, попри заяву, що він тут ні до чого, Микола Княжицький не тільки не покинув справи телеканалу, але й продовжує концентрувати власність над брендом Тві у шахрайський спосіб.  За підробленим договором вирішив привласнити 25% долі нашої колеги Наталки Катеринчук. Н.Катеринчук звернулась до правоохоронних органів, Солом'янське РВ УМВС  веде розслідування у даній справі. Але ми знаємо, чому слідство не може нічого зробити, адже пан Княжицький ховається за статусом народного депутата, тож у нього не можна вилучити документы для проведення експертизи. Саме тому, на нашу думку,  це шахрайство вчинили не Артем Шевченко або Віталій Портніков, а Микола Княжицький. 

 

10 вересня 2013 року депутат Вашої фракції хоче легалізувати шахрайську оборудку на загальних зборах засновників компанії «Інфо-24».

 

Арсенію Петровичу, чи слід розуміти, що дії Ваших колег по фракції, що організовують рейдерське захоплення чужої власності, відображають і Ваше розуміння правової держави?

 

Чи ми правильно розуміємо, що декларуючи одні цінності, представники опозиції наслідують інші?

 

Чи правильно ми розуміємо, що все скоєне із телеканалом ТВі від 23 квітня робилося із Вашого відома і за Вашої згоди?

 

Якщо ні, то чи правильно ми розуміємо, що Ви не маєте ніякого впливу на депутатів Вашої фракції? 

 

Чи ми правильно розуміємо, що Ваше мовчання і невтручання у скандал довкола ТВі є доказом бутафорності української опозиції?

 

Шановний Арсеній Петровичу, Вас влаштовує виступати на каналі, що втратив довіру глядача і має долю 0.0003? Ми, колектив журналістів, продюсерів, редакторів, режисерів і операторів, після спроби нас ошукати пішли на принцип: краще бути із честю, хоч і без роботи.

 

А Ваш принцип, Арсенію Петровичу,  який?

 

Якщо Ви вважаєте себе досвідченим політиком і майстром інтриги і сподіваєтеся, що в критичний момент зможете використовувати захоплений рейдерами канал TBi у своїх інтересах, то Ви глибоко помиляєтеся, бо з шахраями взагалі неможливо мати справу.

 

Якщо ж Ви хочете, щоб люди ставилися до Вас як до принципового і чесного політика, то знайдіть у собі сміливість розібратися з рейдерами, котрі є членами Вашої партії і фракції. Хочете змінити Україну? Почніть зі своєї партії!».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 23 квітня було оголошено, що новим інвестором ТВі став американський бізнесмен Олександр Альтман, а новим генеральним директором став Артем Шевченко. У відповідь Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу «за допомогою силових структур». Він заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5757
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Телекритика
3889 дн. тому
на початку новини згадано прізвища всіх підписантів
Прес-служба А.П.Яценюка
3889 дн. тому
Чому цей лист анонімний? Де підписи конкретних журналістів, редакторів? Чому ховається за анонімністю пан Мустафа? Чому, приміром, ховається скандальний пан Лукеренко, який після непреофесіоналізму начолі нашої прес-служби прагне тепер з усіх сил очорнити Арсенія Петровича? Багато запитань до цього листа і бракує відповідей, які, сподіваємося, "Телекритика" знайде та представить гроадськості.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду