МЗС України проігнорував рішення Азербайджану закрити в'їзд українським журналістам

11 Серпня 2013
6427

МЗС України проігнорував рішення Азербайджану закрити в'їзд українським журналістам

6427
Українське посольство в Баку відправило запит до місцевого МЗС
МЗС України проігнорував рішення Азербайджану закрити в'їзд українським журналістам
Київ, очолюючи ОБСЄ і оголосивши одним зі своїх пріоритетів врегулювання заморожених конфліктів, міг би ініціювати обговорення питання про роботу журналістів у Нагірному Карабасі, пише у своїй статті для ZN.UA журналіст Володимир Кравченко.
 
 
Разом із кількома своїми колегами він опинився в списку персон нон грата. Усі сім представників українських ЗМІ пе ребували у відрядженні у Вірменії і Нагірному Карабасі у вересні 2010 року. .


Український МЗС ніяк не відреагував на повідомлення зовнішньополітичного відомства Азербайджану про введення заборони на в'їзд у свою країну 335 громадянам, серед яких - вісім українців.


«На Михайлівській говорять, що це не в їх компетенції»,
- пише пан Кравченко.
 
За його інформацією, після оприлюднення списку українське посольство в Баку відправило запит в тамтешній МЗС з проханням прояснити ситуацію, однак відповіді немає досі.


«Обережна позиція Києва - традиційна лінія поведінки щодо Баку: український МЗС завжди уникав різких заяв на адресу Азербайджану.


Будуючи плани щодо енергетичної співпраці, активно поставляючи зброю цьому Південнокавказькому державі, Київ обережно вибудовує свої відносини з Баку. Навіть у перші роки президентства Віктора Ющенка українська дипломатія займала дуже обережну позицію, боячись зайвий раз викликати невдоволення азербайджанців, насторожено ставилися до політиків «помаранчевого» призову. Що вже говорити про нинішні часи
», - зазначив Кравченко.


Оглядач нагадав, що навіть коли в січні-лютому цього року під час розгону масових акцій протесту азербайджанські влади допустили серйозні порушення прав людини, Україна, будучи діючим головою ОБСЄ, не зробила жодної заяви.
 
 
Як повідомляла «Детектор медіа», на початку серпня за відвідування Нагірного Карабаху Азербайджан оголосив персонами нон грата 335 осіб, серед яких вісім громадян України - сім журналістів і один комунальник з Донецька.


У переліку зазначені журналісти Ганна МамоноваВарвара ЖлутенкоНадія БазеваВолодимир КравченкоІрина КовальчукОлег КуликОлександр Волощук і співробітник донецьких комунальних служб Сергій Богачов.


На думку представників МЗС Азербайджану, всі фігуранти списку здійснювали незаконні візити в Нагорний Карабах (територію, яку офіційний Баку вважає окупованою).

 
 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6427
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду