Азербайджан закрив в'їзд семи українським журналістам

3 Серпня 2013
9313

Азербайджан закрив в'їзд семи українським журналістам

9313
за поїздки до Нагірного Карабаха
Азербайджан закрив в'їзд семи українським журналістам

За відвідування Нагірного Карабаху Азербайджану оголосив персонами нон грата 335 осіб, серед яких вісім громадян України - сім журналістів і один комунальник з Донецька, повідомляє «РБК-Україна».


У переліку зазначені журналісти Ганна Мамонова, Варвара Жлутенко, Надія Базева, Володимир Кравченко, Ірина Ковальчук, Олег Кулик, Олександр Волощук і співробітник донецьких комунальних служб Сергій Богачов.


На думку представників МЗС Азербайджану, всі фігуранти списку здійснювали незаконні візити в Нагорний Карабах (територію, яку офіційний Баку вважає окупованою).



Як підкреслив офіційний представник МЗС Азербайджану Ельман Абдуллаєв, дані особи, що незаконно відвідали окуповані території республіки, є персонами нон ґрата в Азербайджані, та їм відмовлено у в'їзді до країни. Він зазначив, що подібні дії стосовно вищезгаданих осіб пов'язані з тим, що вони порушили закон про державний кордон АР, виявивши таким чином неповагу до територіальної цілісності і суверенітету Азербайджану.



Азербайджан вважає незаконними будь-які візити іноземців в Нагірний Карабах, не узгоджені з Баку.



Територія Нагірного Карабаху є причиною напруженості в двосторонніх відносинах між Азербайджаном і Вірменією. Нагірний Карабах в радянські часи входив до складу Азербайджанської РСР. Наприкінці 1980-х років там розгорнувся рух місцевих вірмен за возз'єднання з Вірменією, а в 1991 році регіон проголосив незалежність. Азербайджанська влада спробувала повернути його силою, але зазнала невдачі. Нагірно-Карабахська республіка зберігає де-факто незалежність від Азербайджану, проте на міжнародному рівні її статус не визнано.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9313
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду