Ірина Соломко звільнилася з «Корреспондента»

Ірина Соломко звільнилася з «Корреспондента»

4 Серпня 2013
9572

Ірина Соломко звільнилася з «Корреспондента»

9572
через зміну власника UMH group
Ірина Соломко звільнилася з «Корреспондента»
Ірина Соломко звільнилася з «Корреспондента»

Оглядач «Корреспондента» Ірина Соломко після дев`яти років співпраці залишає видання. Цю інформацію вона підтвердила у коментарі «Детектор медіа».

 

«Я прийняла рішення, що піду, відразу, коли стало відомо про зміну власника видання», - сказала вона. 

 

Завершила співпрацю з виданням Ірина Соломко 2 серпня. Надалі планує лишитися в журналістиці: «Мені запропонували долучитися до нового проекту, який мені дуже цікавий».

 

«Я дуже вдячна людям, з якими працювала, за все те, чому навчилася, - каже журналістка. - "Корреспондент", зокрема, Віталій Сич, завжди давав мені можливість їхати та працювати над важливими темами. Так, готуючи матеріал про нелегальні шахти-копанки, я дісталася й  Швейцарії, де зустрічалася з людиною, яка представляє бізнес Януковича. І хоча ця ґрунтовна стаття потребувала чимало часу і сил, у мене була можливість працювати над нею».

 

За словами Ірини Соломко, їй випала нагода зростати у професії разом із розвитком журналу: «Я писала матеріали для першого номера "Корреспондента", коли починала працювати у міжнародному відділі редакції. На роботу мене приймала нинішній шеф-редактор Korrespondent.net Юлія МакГаффі. Спробувала себе у різних відділах - "Страна", "Жизнь"».

 

Від початку створення видання у 2002-му, у «Корреспонденті» лишилися три співробітники зі старої команди - Андрій Смірнов, Анна Мороз та Олексій Самоваров. «Колеги побажали мені успіху і якомога швидше повернутися :)», - розповідає Ірина Соломко.

 

Нагадаємо, у 2007-му Ірина Соломко залишала «Корреспондент» на три роки, коли працювала редактором відділу новин в газеті «Сегодня».

 

Це вже не перше звільнення в UMH group після оголошення про продаж холдингу. Таке рішення прийняли й кілька членів команди «Forbes Украина», у тому числі, й головний редактор Володимир Федорін. Як повідомляють джерела «Детектор медіа», раніше заяву про звільнення з Forbes.ua написав коресподендент відділу розслідувань Сергій Головньов. А невдовзі стало відомо, що проект залишають кореспондент журналу «Forbes Украина» Севгіль Мусаєва та заступник головного редактора Forbes.ua Олександр Акименко.

 
«Детектор медіа»
Фото з особистого архіву Ірини Соломко
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9572
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Руби с плеча
3915 дн. тому
Все ее материалы не имели глубины
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду