detector.media
04.08.2013 17:56
Ірина Соломко звільнилася з «Корреспондента»
Ірина Соломко звільнилася з «Корреспондента»
через зміну власника UMH group

Оглядач «Корреспондента» Ірина Соломко після дев`яти років співпраці залишає видання. Цю інформацію вона підтвердила у коментарі «Детектор медіа».

 

«Я прийняла рішення, що піду, відразу, коли стало відомо про зміну власника видання», - сказала вона. 

 

Завершила співпрацю з виданням Ірина Соломко 2 серпня. Надалі планує лишитися в журналістиці: «Мені запропонували долучитися до нового проекту, який мені дуже цікавий».

 

«Я дуже вдячна людям, з якими працювала, за все те, чому навчилася, - каже журналістка. - "Корреспондент", зокрема, Віталій Сич, завжди давав мені можливість їхати та працювати над важливими темами. Так, готуючи матеріал про нелегальні шахти-копанки, я дісталася й  Швейцарії, де зустрічалася з людиною, яка представляє бізнес Януковича. І хоча ця ґрунтовна стаття потребувала чимало часу і сил, у мене була можливість працювати над нею».

 

За словами Ірини Соломко, їй випала нагода зростати у професії разом із розвитком журналу: «Я писала матеріали для першого номера "Корреспондента", коли починала працювати у міжнародному відділі редакції. На роботу мене приймала нинішній шеф-редактор Korrespondent.net Юлія МакГаффі. Спробувала себе у різних відділах - "Страна", "Жизнь"».

 

Від початку створення видання у 2002-му, у «Корреспонденті» лишилися три співробітники зі старої команди - Андрій Смірнов, Анна Мороз та Олексій Самоваров. «Колеги побажали мені успіху і якомога швидше повернутися :)», - розповідає Ірина Соломко.

 

Нагадаємо, у 2007-му Ірина Соломко залишала «Корреспондент» на три роки, коли працювала редактором відділу новин в газеті «Сегодня».

 

Це вже не перше звільнення в UMH group після оголошення про продаж холдингу. Таке рішення прийняли й кілька членів команди «Forbes Украина», у тому числі, й головний редактор Володимир Федорін. Як повідомляють джерела «Детектор медіа», раніше заяву про звільнення з Forbes.ua написав коресподендент відділу розслідувань Сергій Головньов. А невдовзі стало відомо, що проект залишають кореспондент журналу «Forbes Украина» Севгіль Мусаєва та заступник головного редактора Forbes.ua Олександр Акименко.

 
«Детектор медіа»
Фото з особистого архіву Ірини Соломко
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY