НЕК занепокоєна поширенням літератури про секс, що орієнтована на дитячу аудиторію

НЕК занепокоєна поширенням літератури про секс, що орієнтована на дитячу аудиторію

24 Липня 2013
7848

НЕК занепокоєна поширенням літератури про секс, що орієнтована на дитячу аудиторію

7848
НЕК занепокоєна поширенням літератури про секс, що орієнтована на дитячу аудиторію
НЕК занепокоєна поширенням літератури про секс, що орієнтована на дитячу аудиторію

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі (НЕК), підводячи підсумки роботи за перше півріччя року, зробила висновки, що інформаційна агресія проти суспільства не зупиняється, негативні тенденції спостерігаються у кіно, рекламній і медіа галузях. Про це повідомляє сайт комісії.

 

У НЕК кажуть, що ознаки порушення Закону України «Про захист суспільної моралі» спостерігаються в усіх видах інформаційної продукції. Фахівцями комісії визнано основні ризики, характерні для кожного з її видів.

 

Зокрема друкована продукція, що не зареєстрована як еротичне видання, систематично використовує еротичну тематику як провідну і розповсюджується з порушенням законодавства. «Вкрай негативними є факти виготовлення та поширення літератури з питань статі і сексу, орієнтованої на дитячу аудиторію, без погодження з Міністерством освіти і науки України», - зазначають у НЕК.

 

На  думку фахівців комісії, телепродукція «нехтує часовими обмеженнями під час трансляції телепрограм, які містять елементи еротики, жорстокості, насильства та інформацію, що може негативно вплинути на дітей». Також за спостереженнями НЕК, на телеканалах збільшилася кількість комедійних шоу, зміст яких нерідко принижує або ображає особистість за національною ознакою. Канали рекламують алкогольні напої без урахування встановлених законодавством обмежень (під виглядом спонсорування телевізійних програм виробниками алкогольних напоїв та пива), тому рекламування торговельних марок алкогольних напоїв нерідко можна побачити навіть під час трансляції дитячих програм. «Нерідко зміст передач для дітей має сексуальне забарвлення. В цілому кількість телепередач, призначених для дитячої аудиторії, є недостатньою, а їх якість нерідко бажає бути кращою», - зазначають у експертній комісії.


Кіно- та відеопродукція, за висновками НЕК, має стійку тенденцію до порушення суб'єктами кінематографії вимог до вікових обмежень глядацької аудиторії під час демонстрування в кінотеатрах кіно- та відеопродукції.


Звичною практикою, для радіокомпаній, вважають фахівці НЕК, стало рекламування алкогольних напоїв без урахування встановлених законодавством обмежень (під виглядом спонсорування радіопрограм і передач виробниками алкогольних напоїв та пива). «Регулярно не дотримуються вимоги статей 6, 28, 62 Закону України "Про телебачення та радіомовлення" щодо заборони розповсюдження, а також анонсування програм та телепередач, які можуть зашкодити фізичному, інтелектуальному і духовному розвитку неповнолітніх та юнацтва; використання брутальних слів, висловів тощо. Загалом кількість радіопередач, цільовою аудиторією яких є діти, недостатня», - йдеться на сайті комісії.


Рекламна продукція характеризується засиллям реклами алкогольних напоїв у теле- і радіопросторі, інтернеті тощо. Натомість кількість соціальної реклами є недостатньою, вважають у моральній комісії.

«Інтернет-простір перевантажений спливаючими банерами, які при спробі їх закрити скеровують користувача на сторінку порнографічного сайту або секс-шопа, нав'язують споживачу товари і послуги, у т.ч. - сексуального характеру. Велика кількість матеріалів спрямована на розпалювання національної та релігійної ворожнечі, приниження особистості, насилля, жорстокості, наркоманії, інших шкідливих звичок тощо», - повідомляють у НЕК.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7848
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
думка
3930 дн. тому
Громадяни України занепокоєні продовженням діяльності та фінансуванням з державного бюджету групи психічно хворих збоченців під назвою НЕК, які страждають відхиленнями нормального світосприйняття та маніакально-нав'язливою хворою уявою навколишнього світу з поєднанням нездорових асоціацій на тлі сексу. Безперешкодна діяльність вказаної групи хворих, вочевидь, становить певну загрозу для нормальних й здорових людей, для питань охорони дитинства й материнства, а також справляє ганебний вплив на розвиток молодого покоління українців.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду