Українського журналіста Анатолія Шарія заарештовано у Голландії - ЗМІ

Українського журналіста Анатолія Шарія заарештовано у Голландії - ЗМІ

17 Липня 2013
10794

Українського журналіста Анатолія Шарія заарештовано у Голландії - ЗМІ

10794
Українського журналіста Анатолія Шарія заарештовано у Голландії - ЗМІ
Українського журналіста Анатолія Шарія заарештовано у Голландії - ЗМІ

Український журналіст Анатолій Шарій, який раніше отримав політичний притулок у Литві, сьогодні був заарештований у Голландії. Про це пише інформаційне агентство УНН з посиланням на запис на сторінці пана Шарія у соціальній мережі Facebook.

 

Повідомлення про затримання українського журналіста залишила у Facebook його подруга Ольга Бондаренко. «Анатолія Шарія заарештували в Голландії. Завтра буде суд і його хочуть висилати в Україну», - написала пані Бондаренко.

 

Вона пише, що була присутня при арешті Анатолія Шарія. «Так, я була з ним. Під'їхав поліцейський, запитав документи. Толя дав права, приїхала машина з роздруківкою його фото. Наділи наручники і відвезли. Тільки зараз нас пустили на побачення», - повідомила Ольга Бондаренко.

 

УНН зазначає, що Анатолій Шарій у 2011 році був звинувачений у завідомо неправдивому повідомленні про вчинення злочину зі штучним створенням доказів обвинувачення (ч. 2 ст. 383 Кримінального кодексу України). За це передбачено максимальне покарання до 5 років позбавлення волі. Пан Шарій заявляв, що пов'язує порушення кримінальної справи зі своєю журналістською діяльністю, а саме - з виходом критичних щодо діяльності міліції матеріалів.

 

Наразі Анатолія Шарія оголошено у всеукраїнський розшук.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», журналіст Анатолій Шарій отримав статус біженця та посвідку на постійне проживання у Європейському союзі. Відповідні документи він отримав 8 червня 2012 року, про що  проінформував «Детектор медіа» особисто.

 

Раніше Анатолій Шарій попросив притулок у Литві. За його словами, кілька місяців тому він виїхав до Росії, потім до Голландії, де попросив притулку. Але оскільки в його паспорті стояла литовська віза, згідно з Дублінською угодою, голландська влада відправила його до Литви.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10794
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
хехе
3934 дн. тому
какой Шарий журналист? ТК, вы там чего, совсем уже?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду