detector.media
17.07.2013 18:54
Українського журналіста Анатолія Шарія заарештовано у Голландії - ЗМІ
Українського журналіста Анатолія Шарія заарештовано у Голландії - ЗМІ

Український журналіст Анатолій Шарій, який раніше отримав політичний притулок у Литві, сьогодні був заарештований у Голландії. Про це пише інформаційне агентство УНН з посиланням на запис на сторінці пана Шарія у соціальній мережі Facebook.

 

Повідомлення про затримання українського журналіста залишила у Facebook його подруга Ольга Бондаренко. «Анатолія Шарія заарештували в Голландії. Завтра буде суд і його хочуть висилати в Україну», - написала пані Бондаренко.

 

Вона пише, що була присутня при арешті Анатолія Шарія. «Так, я була з ним. Під'їхав поліцейський, запитав документи. Толя дав права, приїхала машина з роздруківкою його фото. Наділи наручники і відвезли. Тільки зараз нас пустили на побачення», - повідомила Ольга Бондаренко.

 

УНН зазначає, що Анатолій Шарій у 2011 році був звинувачений у завідомо неправдивому повідомленні про вчинення злочину зі штучним створенням доказів обвинувачення (ч. 2 ст. 383 Кримінального кодексу України). За це передбачено максимальне покарання до 5 років позбавлення волі. Пан Шарій заявляв, що пов'язує порушення кримінальної справи зі своєю журналістською діяльністю, а саме - з виходом критичних щодо діяльності міліції матеріалів.

 

Наразі Анатолія Шарія оголошено у всеукраїнський розшук.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», журналіст Анатолій Шарій отримав статус біженця та посвідку на постійне проживання у Європейському союзі. Відповідні документи він отримав 8 червня 2012 року, про що  проінформував «Детектор медіа» особисто.

 

Раніше Анатолій Шарій попросив притулок у Литві. За його словами, кілька місяців тому він виїхав до Росії, потім до Голландії, де попросив притулку. Але оскільки в його паспорті стояла литовська віза, згідно з Дублінською угодою, голландська влада відправила його до Литви.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY