Микола Томенко звернеться до ГПУ і МВС щодо справи про хабарництво в Нацраді

Микола Томенко звернеться до ГПУ і МВС щодо справи про хабарництво в Нацраді

12 Червня 2013
7444

Микола Томенко звернеться до ГПУ і МВС щодо справи про хабарництво в Нацраді

7444
Якщо інформація про хабарництво підтвердиться, то він рекомендуватиме члену Нацради написати заяву за власним бажанням
Микола Томенко звернеться до ГПУ і МВС щодо справи про хабарництво в Нацраді
Микола Томенко звернеться до ГПУ і МВС щодо справи про хабарництво в Нацраді

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко у коментарі «Детектор медіа» зазначив, що спочатку має намір отримати у МВС і ГПУ повну інформацію, що склалася довкола можливого порушення закону членом Нацради Євгеном Барановим. А потім уже робити все можливе для укомплектування складу Нацради.

 

«Я попрошу МВС і ГПУ з'ясувати, в якому стані зараз розгляд цієї справи. Виходячи з їхньої інформації, очевидно нам і треба буде ухвалювати рішення. Якщо підтвердиться факт порушення закону і зловживань, думаю, доречно було би самій Нацраді переконати Євгена Баранова, щоб він написав заяву за власним бажанням. Комітет з питань свободи слова та інформації тоді оголосить конкурс і поставить питання про обрання ще одного члена Нацради. Бо ми розуміємо, що Нацрада  може стати недієвою, оскільки одного члена ради ще досі не призначив президент, на місце ще одного оголошено конкурс нашим Комітетом. Якщо ще один буде відсторонений від роботи, то у Нацради не буде кворуму», - сказав Микола Томенко.

 

Як відомо, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення складається з восьми осіб, половина складу призначається Президентом України, друга половина обирається Верховною Радою. Наразі Комітет з питань свободи слова та інформації приймає пропозиції щодо кандидатур на посаду члена Нацради. 23 травня Верховна Рада України не обрала кандидата у члени Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Усі висунуті кандидати на цю посаду не набрали належної кількості голосів.

 

Як писала «Детектор медіа»,  6 червня було затримано на хабарі в 50 тисяч доларів представників Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, а 8 червня їх було відпущено під «особисті зобов'язання». 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7444
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
SVEN
3977 дн. тому
Справа втім, що в цих країнах, як і в Росії , не має такого дармоїдського і і недолугого органу. Свого часу перший голова української Нацради Б. Холод запозичив ідею у Франції, але саме в Україні французьке дітище перетворилося в корупційну структуру. Всі приватні мовники знають тасу на отримання ліцензії.
J.Marconi
3977 дн. тому
Как Вы думаете, в подобной ситуации поступил бы руководитель аналогичного нацраде органа, например, Польши, Чехии или другой европейской страны. Не дождетесь.......
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду