Кандидатку від КПУ Вікторію Георгієвську не  обрали членом Нацради

Кандидатку від КПУ Вікторію Георгієвську не обрали членом Нацради

23 Травня 2013
6480

Кандидатку від КПУ Вікторію Георгієвську не обрали членом Нацради

6480
Кандидатку від КПУ Вікторію Георгієвську не  обрали членом Нацради
Кандидатку від КПУ Вікторію Георгієвську не  обрали членом Нацради

23 травня Верховна рада України не обрала кандидата у члени Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.  Усі висунуті кандидати на цю посаду не набрали належної кількості голосів.

 

Найбільшу кількість голосів набрала колишній прес-секретар Комуністичної партії України, викладач Інституту журналістики Вікторія Георгієвська - 209. Однак для прийняття рішення потрібно принаймні 226 голосів.

 

Остаточному голосуванню передувало рейтингове, яке парламент провів зранку. Депутати голосували за 11 кандидатів, які рекомендував Комітет з питань свободи слова та інформації (Віктор Павленко від Всеукраїнського благодійного фонду «Соціальний захист працівників аудіовізуальних засобів масової інформації», ВГО «Незалежна асоціація телерадіомовників» зняв свою кандидатуру з розгляду).

 

За кандидатуру Вікторії Георгієвської голосували  двічі. Спершу вона набрала 206 голосів. Однак депутат від «Свободи» Андрій Мохник заявив про те, що бачив, як депутат від Партії регіонів Володимир Демишкан голосував карткою за Юрія Іванющенка. Тоді спікер Володимир Рибак оголосив перерву до 16 години.

 

Після перерви засідання продовжили. Нардеп Ігор Мірошниченко (ВО «Свобода») вимагав, щоб парламент заслухав пані Георгієвську. Однак спікер Володимир Рибак зазначив: «Скільки можна розглядати, давайте голосувати». Депутати провели повторне рейтингове голосуванні і пані Георгієвська набрала на 3 голоси менше - 203.

 

Далі розпочалось остаточне голосування по кожній кандидатурі, яке не було результативним.

 

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко повідомив, що тепер буде оголошений новий конкурс на вакансію члена Нацради. Умови конкурсу будуть опубліковані у газеті «Голос України».

 

Нагадаємо, перед голосуванням у своїй доповіді Голова комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко зазначив, що важливо було б обрати кандидата не від політичних сил, а від журналістської спільноти. Він заявив, що під час розгляду  кандидатів у члени Нацради на комітеті у депутатів виникло застереження щодо кандидатури Вікторії Георгієвської (від КПУ), яка останні 8 років працює на кафедрі періодичної преси Інституту журналістики Національного університету ім. Тараса Шевченка. Ця посада не  може тлумачитись як робота у сфері телебачення та радіомовлення. Нагадаємо, член Нацради повинен мати досвід роботи у згаданій сфері не менше 5 років.

 

Раніше з посиланням на власні джерела, «Дуся» повідомляла про те, що пані Георгієвську можуть сьогодні обрати членом Нацради.

 

Нагадаємо, 6 лютого Комітет з питань свободи слова та інформації розглянув кандидатури на вакантну посаду члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за квотою Верховної Ради. На членство в Нацраді претендували 12 кандидатів. Серед них була і Вікторія Георгієвська. Кандидатуру пані Георгієвської подавала фракція  КПУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6480
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Философ
3992 дн. тому
Человеконенавистникам из КПУ надо каяться, а не лезть в Нацраду. 5 миллионов людей голодом заморили, а теперь хотят ТВ регулировать. Ага и гопников прикрывать...
воФФка
3992 дн. тому
Оччень "объективная" статья-так и брызжет желчью на КПУ,а чиво не сказать хотя бы то,что отрыв с более чем десятка кандидатов,отрыв самого ближнего от коммунистки составил более полсотни голосов,а? Проплатили эту грязную статейку вашу ,очевидно сразу!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду