Комітет свободи слова відклав проект постанови Оробець і Пишного про допуск журналістів у ВР

5 Червня 2013
7866

Комітет свободи слова відклав проект постанови Оробець і Пишного про допуск журналістів у ВР

7866
Члени Комітету промоніторять ситуацію з допуском журналістів і підготують більш конструктивне рішення
Комітет свободи слова відклав проект постанови Оробець і Пишного про допуск журналістів у ВР

Комітет з питань свободи слова та інформації на засіданні 5 червня вирішив відкласти розгляд проекту постанови № 2040а «Про внесення змін до Положення про порядок акредитації журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України (щодо допуску до будинків Верховної Ради України)», зареєстрований Лесею Оробець, Андрієм Пишним, Арсеном Аваковим, Ігорем Швайкою і Валерієм Карпунцовим.

 

Нагадаємо, автори проекту хочуть, щоб акредитовані у ВР представники ЗМІ могли потрапляти до будівель парламенту під час засідань комітетів, комісій Верховної Ради України, брифінгів, прес-конференцій, «круглих столів», інших заходів для ЗМІ без додаткових погоджень прес-служби і запрошень керівництва комітету чи комісії.

 

Микола Томенко зазначив, що треба зробити все можливе, щоб журналісти, які мають постійну акредитацію до Верховної Ради, мали змогу потрапити на всі відкриті заходи, які проводяться у парламенті: засідання комітетів, круглі столи, прес-конференції тощо. Він запропонував протягом декількох тижнів промоніторити ситуацію.

 

Доповідач із цього питання Рустам Раупов зауважив, що це питання дуже важливе, але ініціатори проекту постанови пропонують внести зміни до неіснуючого розпорядження голови Верховної Ради. «Я пропоную, по-перше, відхилити проект постанови, по-друге, доопрацювати це питання, щоб ухвалити конструктивне рішення», - сказав він.

 

Керівник прес-служби апарату парламенту Вікторія Шведова зазначила, що проблеми з проходженням журналістів на заходи виникають через те, що вступають у суперечність документи про акредитацію і внутрішні інструкції охорони, адже парламент - це режимний об'єкт.

 

Оглядач «Детектор медіа» Світлана Остапа розповіла, як на практиці застосовується положення про акредитацію. За її словами, постійно акредитованим журналістам неможливо потрапити в інші будівлі парламенту, окрім головної, без додаткової акредитації в комітетах. «Але це не провина прес-служби апарату Верховної Ради. Вони підготували хороше положення про акредитацію, яке дозволяє журналістам тільки з карткою постійної акредитації проходити на різні заходи. Але це вочевидь не дозволяють робити інструкції служби охорони», - сказала вона.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7866
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДимОК
3978 дн. тому
Журналисты забыли, что они - всего лишь обслуживающий персонал
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду