Нацрада винесла попередження телерадіокомпаніям з Києва, Світлодарська та Калуша

23 Травня 2013
4375

Нацрада винесла попередження телерадіокомпаніям з Києва, Світлодарська та Калуша

4375
Нацрада винесла попередження телерадіокомпаніям з Києва, Світлодарська та Калуша

 Національна рада з питань телебачення та радіомовлення застосувала санкцію «попередження» компаніям ТОВ «Віакор» (Київ), ТОВ «Елегант» (місто Світлодарськ Донецької обл.), ТОВ «Телерадіокомпанія «Калуш» (місто Калуш Івано-Франківської обл.). Таке рішення регулятор прийняв під час засідання 22 травня, про це повідомляє прес-служба.

 

До супутникового телемовника ТОВ «Віакор» було застосовано санкцію у зв'язку з тим, що компанія не здійснює мовлення. Представник «Віакору» пояснив це тим, що оператор телекомунікацій ТОВ «Поверхность-Супутникові Комунікації», припинив співробітництво з компанією «Eutelsat». Тому, відповідно, передача сигналу ретрансляції каналу ТОВ «Віакор» призупинена. Триває укладання договору з іншим супутниковим оператором.

 

Провайдер програмної послуги ТОВ «Елегант» отримав попередження через порушення умов ліцензії та Закону України «Про телебачення і радіомовлення». Ресурс багатоканальної телемережі за ліцензією становить  16 каналів, фактично - 41 канал; загальна кількість програм  за ліцензією - 17, фактично - 41. Під час здійснення перевірки без дозволу ретранслювалися 13 програм: «Футбол», «Россия 24», «Ля-минор», «Карусель», «Многосерийное ТВ», «Кухня ТВ», «Шансон ТВ», «Discovery Channel», «National Geographic Channel», «CBS drama», «TVCi», «Eurosport», «Discovery Word» та 11 неадаптованих  програм: «ТНТ», «СТС», «Кино хит», «Кино союз», «Новое кино», «Культура», «Муз ТВ», «Премьера», «Ru TV», «National Word» та «REN-TV».

 

Також Нацрада прийняла рішення про попередження до ТОВ «Телерадіокомпанія «Калуш» через збільшення обсягу іноземних програм, розважальних передач, підбірки музичних творів; зменшення кількості власних програм, національного продукту, інформаційних, дитячих передач та категорії «Інше». В ефірі радіомовника відсутні культурологічні та науково-просвітницькі передачі. Також зафіксовано порушення Законів України «Про телебачення і радіомовлення» та «Про рекламу».

 

Ліцензіати повинні усунути виявлені порушення та привести свою діяльність у відповідність до умов власних ліцензій і чинного законодавства та у відповідні терміни повідомити про це регулятора.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4375
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду