Журналісти у регіонах підтримали страйк на каналі ТВі

27 Квітня 2013
6385

Журналісти у регіонах підтримали страйк на каналі ТВі

6385
Журналісти у регіонах підтримали страйк на каналі ТВі
Члени Незалежної медіа-профспілки України у регіонах України підтримали журналістів ТВі. Зокрема, свою солідарність висловили представники ЗМІ із Запоріжжя, Криму, Чернівців, повідомляє прес-служба НМПУ.

Запорізькі журналісти, члени Незалежної медіа-профспілки України назвали ситуацію, що склалася довкола телеканалу ТВі є неприпустимою. «Інтриги власників "старих" і "нових" і частини менеджменту можуть привести до знищення телеканалу, який дозволяв собі займати незалежну позицію», - зазначили представники Комітету Запорізької організації НМПУ.
 
Також автори заяви наголосили на важливості відкритої інформації щодо медіавласників: «Трагічність ситуації полягає в тому, що таке становище є типовим для України, країни з непрозорою власністю. Тому на місці ТВі може опинитися будь-який засіб масової інформації. Відсутність інформації про власників і дозволяє займатися інтригами і атаками, які схожі на рейдерські захоплення».
 
Ініціювати відповідні зміни до законів, які б унеможливили засекречування власників ЗМІ, закликали НМПУ кримські журналісти. А колегам із інших регіонів вони пропонують підтримати колектив ТВі «у його боротьбі». «Нинішній конфлікт типовий не тільки для столиці, а й для інших міст та областей країни», - зазначають автори заяви, серед яких – представники інтернет-видання «Аргументы недели – Керчь», Чорноморської ТРК та інших ЗМІ.
 
У Чернівцях підтримку колективу ТВі учасники організованого НМПУ Семінару з безпеки журналістів, що пройшов 25 квітня. 
 
«В Києві нависла чергова загроза для нашої професії. Йдеться про аморальні події із зміною керівництва на телеканалі ТВі. Ми переконані, що така брутальна боротьба у менеджменті не може не позначитися на журналістському колективі, не може не позначитися на репутації телеканалу, яка завойовувалася кількома роками плідної праці», - впевнені автори заяви. Серед них – представники ТРК «А.С.С.», , видань «Версії» і «Час», власкори НРКУ й УНІАН та інші. 
 
Учасники семінару теж наголосили на необхідності встановлення прозорої власності засобів масової інформації. «Необхідно журналістському цеху України звернутися до депутатів і вимагати запровадити відповідні зміни в законодавство», - пропонують вони.
 
Нагадаємо, 23 квітня журналісти та редактори ТВі оголосили про страйк до вирішення конфлікту між власниками. 24 квітня журналісти телеканалу ТВі створили осередок Незалежної медіапрофспілки і висунули свої вимоги.
 
З репортажем  «ВідноТеКи» щодо четвертого дня страйку колективу ТВі можна ознайомитися тут.

«Детектор медіа»


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6385
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
vip_gra
4022 дн. тому
Пані Міна! Як на мене порівнювати "5 канал" і "ТВі" - не можна. Надто вони різні, і не на користь останнього. Перші більш-менш збалансовані й чесні, другі - цинічні й упереджені. Взагалі, журналістика стала над нахабною. Сьогоднішним творцям пера усі "перешкоджають виконувати "професійні" обовязки". А на "ТВі" просто безлад - анархія. З ПОВАГОЮ ДО КРАЇНИ, V_Viter
vip_gra
4022 дн. тому
vip_gra // 27.04.2013 16:00 1995-1996 роки. Дуже добре пам’ятаю тяганину між двома К – К. Княжицьким і К. Канішевським в ММЦ «Інтерньюз» за бренд «Вікна». Там також колектив розділився. І що?!!! Поки хлопці (й дівчата) чубляться «генерали» руки потирають. Колектив повинен працювати, а не сваритися - екран покаже. А надто незалежні й незгодні нехай спробують пошукати (знайти) на медіа ринку місце для своїх "професійних" вибриків. З повагою до країни, V_Viter P.S. на сьогодні маю кільканадцять знайомих колег серед режисерів, журналістів, операторів, які не можуть знайти роботу або за копійки мучаться (працюють) на усіляких продакшн чи ефірних ТБ, або шукають кращої долі за кордоном, в межах імперії "СНД". З повагою до країни, V_Viter
Коллега
4022 дн. тому
Потому,что ребят отрезали от эфира.Смотрите интернет
Міна
4022 дн. тому
Коли у 2004 забастували журналісти 5 каналу, їх підтримали громадяни. Зараз переважна більшість не тільки мовчить. але і взагалі на знає, що там на ТВі відбувається.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду