detector.media
27.04.2013 08:30
Журналісти у регіонах підтримали страйк на каналі ТВі
Журналісти у регіонах підтримали страйк на каналі ТВі
Члени Незалежної медіа-профспілки України у регіонах України підтримали журналістів ТВі. Зокрема, свою солідарність висловили представники ЗМІ із Запоріжжя, Криму, Чернівців, повідомляє прес-служба НМПУ.

Запорізькі журналісти, члени Незалежної медіа-профспілки України назвали ситуацію, що склалася довкола телеканалу ТВі є неприпустимою. «Інтриги власників "старих" і "нових" і частини менеджменту можуть привести до знищення телеканалу, який дозволяв собі займати незалежну позицію», - зазначили представники Комітету Запорізької організації НМПУ.
 
Також автори заяви наголосили на важливості відкритої інформації щодо медіавласників: «Трагічність ситуації полягає в тому, що таке становище є типовим для України, країни з непрозорою власністю. Тому на місці ТВі може опинитися будь-який засіб масової інформації. Відсутність інформації про власників і дозволяє займатися інтригами і атаками, які схожі на рейдерські захоплення».
 
Ініціювати відповідні зміни до законів, які б унеможливили засекречування власників ЗМІ, закликали НМПУ кримські журналісти. А колегам із інших регіонів вони пропонують підтримати колектив ТВі «у його боротьбі». «Нинішній конфлікт типовий не тільки для столиці, а й для інших міст та областей країни», - зазначають автори заяви, серед яких – представники інтернет-видання «Аргументы недели – Керчь», Чорноморської ТРК та інших ЗМІ.
 
У Чернівцях підтримку колективу ТВі учасники організованого НМПУ Семінару з безпеки журналістів, що пройшов 25 квітня. 
 
«В Києві нависла чергова загроза для нашої професії. Йдеться про аморальні події із зміною керівництва на телеканалі ТВі. Ми переконані, що така брутальна боротьба у менеджменті не може не позначитися на журналістському колективі, не може не позначитися на репутації телеканалу, яка завойовувалася кількома роками плідної праці», - впевнені автори заяви. Серед них – представники ТРК «А.С.С.», , видань «Версії» і «Час», власкори НРКУ й УНІАН та інші. 
 
Учасники семінару теж наголосили на необхідності встановлення прозорої власності засобів масової інформації. «Необхідно журналістському цеху України звернутися до депутатів і вимагати запровадити відповідні зміни в законодавство», - пропонують вони.
 
Нагадаємо, 23 квітня журналісти та редактори ТВі оголосили про страйк до вирішення конфлікту між власниками. 24 квітня журналісти телеканалу ТВі створили осередок Незалежної медіапрофспілки і висунули свої вимоги.
 
З репортажем  «ВідноТеКи» щодо четвертого дня страйку колективу ТВі можна ознайомитися тут.

«Детектор медіа»


detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY