Київське «Динамо» сплатило 5 тис. грн штрафу за відмову спілкуватися з телеканалом «Футбол»

23 Квітня 2013
5376

Київське «Динамо» сплатило 5 тис. грн штрафу за відмову спілкуватися з телеканалом «Футбол»

5376
Клуб готовий платити штрафи й надалі
Київське «Динамо» сплатило 5 тис. грн штрафу за відмову спілкуватися з телеканалом «Футбол»

Представники футбольного клубу «Динамо» (Київ) і надалі не будуть спілкуватися з журналістами телеканалу «Футбол», повідомив «ИТАР-ТАСС» віце-президент «Динамо» Олексій Семененко. Він також повідомив, що «Динамо» вже сплатило 5 тис. грн. штрафу за відмову спілкуватися з цим каналом.

Через відмову Олега Блохіна  київське «Динамо», згідно з нормами дисциплінарного регламенту, було оштрафовано на 5 тис. грн. «Ми готові і надалі виплачувати дану суму, - зазначив Семененко. - Але, повторюся, не виключено, що наші відносини з "Футболом" покращаться. Наприклад, Іван Ургант нещодавно сказав дурість в ефірі. Але потім він вибачився. І цього, в деякій мірі, було достатньо».

 

Нагадаємо, після матчу 25-го туру української прем'єр-ліги проти «Зорі» головний тренер «Динамо» Олег Блохін відмовився від після матчевого флеш-інтерв'ю, таким чином порушивши регламент чемпіонату. Потім у пресі з'явилася інформація, що президент столичного клубу Ігор Суркіс особисто заборонив гравцям, членам тренерського штабу та іншим представникам команди спілкуватися з кореспондентами ТК «Футбол».


«Чому це сталося? Вважаю, що це внутрішні відносини між "Динамо" і телеканалом "Футбол", - сказав пан Семененко. - Але, думаю, у людей, які постійно дивляться програму "Великий футбол" на каналі "Україна", який до каналу "Футбол" має саме пряме відношення, не виникло запитань з приводу того, чому Олег Блохін відмовився розмовляти. І, до речі, чомусь ніхто не запитує, чому футболістам та іншим представникам донецького "Шахтаря" заборонено спілкуватися з журналістами газети "Команда", однієї з найпопулярніших в нашій країні. У своєму оці люди смітинки чомусь не бачать».

 

«Втім, не виключено, що згодом наші відносини покращаться, - підкреслив Семененко. - Адже подібні історії вже відбувалися раніше. Не раз і не два».


Як повідомляла «Детектор медіа», ведучий програми «Великий футбол» на каналі «Україна» та керівник каналів «Футбол» і «Футбол+» Олександр Денисов вважає, що заборона президента київського «Динамо» Ігоря Суркіса футболістам і тренерам його клубу давати інтерв'ю телеканалу «Футбол» зумовлена образою.

 

«Українські клуби нахабніють при роботі зі ЗМІ щораз більше і більше, - вважає журналіст сайту ua-football  Іван Вербицький, коментуючи цей конфлікт. - Якщо так продовжуватиметься й далі, то журналістам треба згуртуватися і впродовж одного з турів проігнорувати всі прес-конференції і спілкування в змішаній зоні. Щоб зрозуміли, що не лише ми без них, але й вони без нас нічого не варті».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5376
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду