Ігор Кондратюк: «Я наразі не знаю, як ПРАВИЛЬНО коментувати виступи Сашка Кривошапка»

22 Грудня 2010
52539

Ігор Кондратюк: «Я наразі не знаю, як ПРАВИЛЬНО коментувати виступи Сашка Кривошапка»

52539
Ігор Кондратюк, завітавши на чат-конференцію до «Детектор медіа» 22 грудня, побив усі рекорди як за кількістю учасників чату, так і за тривалістю – він відповідав на запитання понад дві з половиною години. Про проблеми суддівства, фаворитів «Х-фактора», телекухню талант-шоу і, звичайно, про конфлікт з Олександром Кривошапком – читайте в повній версії чату.
Ігор Кондратюк: «Я наразі не знаю, як ПРАВИЛЬНО коментувати виступи Сашка Кривошапка»

- Всім привіт! Дякую за увагу і запитання.

 

- Здравствуйте, Игорь! Скажите, пожалуйста, почему продюсеры шоу меняют правила под давлением провокаций фанаток Кривошапко? Чем он такой особенный, чтобы под него менять правила всего шоу? А как же остальные зрители? Это подорвало доверие к телеканалу!

- Каналу показалось, что так будет правильно - вернуть Кривошапко в соревнование. Этот вопрос лучше задать не мне, а тем, кто вернул. Они ответят более точно. Хотя на самом деле ответ прозвучал в эфире 18 декабря. Или вы его не услышали? Просмотрите этот фрагмент на сайте stb.ua.

 

- Дорога «Детектор медіа», вже кілька місяців поспіль країна спостерігає за шоу «Х-фактор». Мене, як глядача, обурює те, що, крім Сергія Сосєдова, серед суддів ніхто (!) не висловлює професійних коментарів до виступів конкурсантів: «сподобалось», «не сподобалось», «ви мене переконали», «ви зачепили мене за живе», «дякую тобі за твій виступ», «цей виступ був кращий (чи гірший) за твій попередній»... Такі оцінки суддів уже ріжуть слух! Як звичайний глядач, я й сам на них спроможний. Закінчується пісня, країна дивиться на кожного суддю, як на оракула, який пояснить непізнане або не зовсім пізнане у виступі виконавця, а чує від суддів щось приземлене, безпристрасне, сухе, яке для оцінки виступу глядачами не дає жодної користі. Такі коментарі від поважних людей змінюють і знецінюють наші поняття як про справедливе компетентне журі, так і про музичне мистецтво на «Х-факторі». Як можуть продюсери творити зі своїми підопічними ідеальне, якщо не здатні творчо і професійно, хоча б трьома-чотирма реченнями «коротко, але товсто» пояснити, прокоментувати виступи конкурсантів? Чи, можливо, вельмиповажне журі не готове такі коментарі робити на ходу? Можливо, відсутність таких коментарів пояснюється іншими мотивами, наприклад, абсолютною довірою до смаків Сергія Сосєдова? Прошу пана Ігоря дати відповідь на ці запитання.

- Андрію! Я завжди намагаюся давати чесні коментарі. Тобто такі, які стосуються щойно побаченого виступу в комплексі: спів, образ, рух, енергетика, порівняння з почутим і побаченим раніше. Якщо вам не вистачає в них музичних професійних термінів - вибачте. Але хочеться запитати: а що вони вам дадуть? Я не думаю, що на вступних іспитах в консерваторію багато глядачів. На мій погляд, оцінка співака завжди суб'єктивна! Хоч ви професор консерваторії, хоч ви простий глядач «Караоке на майдані». Між нами, в правилах програми для журі є рекомендація уникати вживання складних музичних термінів! Хоча вашу критику сприймаю, і буду намагатися говорити зрозуміліше.

 

 


 

 

- Игорь Васильевич! Честный человек, садясь в судейское кресло, забывает о личных симпатиях (Цицерон). Это относительно вашего высказывания: «Лучше бы вернули мою Стасюк, чем Кривошапко!»

- Наташа! Я согласен с Цицероном, но он говорил не о песенном конкурсе! Не так ли?

 

- Здравствуйте, Игорь. Ни для кого не секрет, что существует вероятность победы Саши Кривошапко в шоу «Х-фактор». Скажите, какова будет ваша реакция на такое окончание шоу? Лиза.

- Лиза, этот вопрос мне задали на улицах уже не один раз. Не знаю. Давайте переваривать неприятные вопросы по мере их поступления. Ждем 8 января.

 

- Чи правда, що в новому сезоні СТБ запустить ще одне комбіноване гіперталант-шоу, яке поєднає три вже реалізовані формати: «Україна має талант!», «Танцюють всі» й «Х-фактор»?

- Звідки така інформація? Я про це не чув.

 

- Яке шоу важче судити: «Україна має талант» чи «Х-фактор»?

- Однозначно «Х-фактор»! Я (та й інші колеги по журі) навіть не уявляв, що бути членом журі та одночасно куратором учасників так складно. Складно з точки зору об'єктивності в оцінках. Скажу вам, що це схоже на оцінку, яку дають батьки своїм та чужим дітям. Я намагаюся бути об'єктивним. Якщо десь вам здалося, що я «підігрував» своїм - вибачте. Це підсвідомо.

 

- Ви справді сваритеся на «Х-факторі» з іншими суддями, чи це монтаж каналу для інтриги?

- Це все насправді. Це наше життя на час ефіру. Невже ви думаєте, що є сценарій сварок?

 

- Ігорю, чи планують СТБ, продюсери опікуватися кимсь із учасників надалі - по закінченню шоу?

- Не в курсі. Поживемо - побачимо. Не виключаю, що переможець також матиме можливість обирати: працювати з каналом, чи ні.

 

- Ігорю, ви раніше розповідали, що формат проекту «Караоке на майдані» хотіли придбати канали з інших країн. Могли б ви уточнити: чим свого часу завершилися ці переговори? Хто був зацікавлений у купівлі формату «Караоке»? І чи є  зацікавленість щодо формату тепер? Чи ведете ви з кимось переговори?

- Я цим не переймаюся. Наразі жодних контактів на предмет продажу формату «Караоке на майдані» не маю. А ви хочете виступити посередником?

 

 


 

 

- Чому ваш продакшн «Студія В.І.К» уже давно не виробляє ніяких нових проектів (окрім «Караоке»)? Чи є у вас нові ідеї? І який проект ви б хотіли запустити?

- Катастрофічно не вистачає часу! Хоча нещодавно один із каналів пропонував цікаву річ, але... в мене не знайшлося часу на реалізацію проекту. Я навіть у «Що? Де? Коли?» не зміг пограти!

 

- Здравствуйте, уважаемый Игорь! Как вы думаете, почему программа «Шанс» (которая стартовала на «Интере») потеряла популярность?

- Все относительно. Она с теми показателями, что были на момент ухода, была бы среди лучших. Передачу закрыл ее продюсер, т. е. я. Потому что хотел переформатировать и сделать более яркой и интересной. А тут грянул кризис. И еще сменилось руководство канала «1+1». Кстати, в это воскресенье будет 7 лет, как Виталий Козловский стал первым победителем «Шанса».

 

- Доброго дня. Пане Ігорю, ви могли б аргументувати свій вибір на користь дуету Павліка і Семенова? Бо на момент прийняття вами такого рішення не було озвучено жодного аргументу з вашого боку. Можна зі складними термінами.

- За сім ефірів дует Павлік-Семенов мені сподобався більше, ніж Сашко Кривошапко, який був справжнім лише у пісні «за життя». Ось і вся історія мого вибору.

 

- Ігорю, розкажіть про кухню «Х-фактора» й «Україна має талант!», а саме про роль журі. Ви проводите якісь репетиції? Вам пишуть сценарії реплік чи ви їх самі пишете, а може це все імпровізація? Непрямоефірні випуски ви знімаєте з одного дубля чи буває - якісь виступи або ваші реакції на них перезнімаєте?

- Нам не пишуть сценаріїв, ми у своїх оцінках виходимо лише зі свого бачення артиста, номера, ситуації на сцені і т. п. Жодного тиску з боку каналу! Багато хто думає, що нам у вухо кажуть усе! А насправді це вухо існує для того, щоб я міг, наприклад, запитати в сценариста, звідки родом учасник, чи ще якусь уточнюючу інформацію.

- Дякую за відповідь про сценарій. А як щодо дублів? Знімаєте одразу чи щось перезнімаєте (коли йдеться не про прямоефірні випуски)?

- Це справжній прямісінький ефір. Без дублів і затримок. Сосєдов, до речі, не вірив. Каже, в Росії завжди є затримка. Любіть Україну! :)

 

- Уважаемый Игорь, исполнение Сашей арии из оперетты Имре Кальмана было великолепным, а как для 18 лет просто блестящим. Как после такого можно было предпочесть ему пусть и эмоциональное, но с профессиональной точки зрения очень посредственное выступление дуэта (путают слова, в ноты не попадают, визжат, задыхаются)? Я понимаю, что все субъективно, но тут надо быть глухим на оба уха, уж простите мне.

- Я уже отвечал. Саша действительно переиграл дуэт в песне «за жизнь». Тем более у дуэта была включена не та фонограмма (как мне показалось). Но это был 7-й эфир! И я посчитал, что нужно принимать решение, исходя из всего, что я услышал от этих двух конкурсантов, которые впервые были на номинации. А вы бы как поступили?

 

- «Вихідці» з різноманітних талант-шоу, як правило, не мають професійного продовження на великій сцені. Або якщо мають, то недовге, поки не згасне хвиля популярності самого шоу. Скажіть, якби перед вами постав вибір, ви б наважилися будувати свою професійну кар'єру через подібні шоу на місці сучасних молодих українців?

- Мені складно відповісти, бо я в молодості мріяв не про консерваторію, а про обсерваторію: хотів бути астрономом. Своє випробовування конкурсом я повністю реалізував у телеклубі «Що? Де Коли?», куди був прийнятий у результаті кастингу, до речі. А взагалі, на мій погляд, такі конкурси - цікава річ. А що буде далі - залежить лише від якості самого співака (танцюриста etc.), який переміг. Мені здається, що деякі переможці «Шансу» не даремно топчуть сцену! Чи не так?

 

- Скажите, Игорь, вам никогда не хотелось послать все это к чёртовой матери?

- Что «это»? Планету Земля? И улететь в систему Альдебарана? :) (запитання поставив учасник чату з ніком Альдебаран. - ТК) Хотелось по молодости. Знаете, у Ежи Леца есть такое выражение: «Допустим, ты пробил головой стенку. Ну и что ты будешь делать в другой камере?».

 

- Пане Ігорю, скажіть, будь ласка, чи не обурює членів журі те, що телеканал пішов наперекір їхній думці (щодо Кривошапка) і подав це не зовсім чемно, я б навіть сказала - принизливо... Бажаю перемоги вам та Марії Рак!

- Дякую щодо побажання перемоги Марії. Вона її гідна, бо талановита й цікава. Так мені здається. А щодо принизливості ситуації, то є такий момент. Думаю, після сезону ми з каналом будемо розбиратися з ситуацією і розставляти крапки над «і».

 

- Пане Ігорю, чи працюють із конкурсантами на проекті «Х-фактор» психологи? Всі пам'ятають, у якій емоційній напрузі, болі Кривошапко покидав проект. На камеру ніхто з учасників себе до такого нервового стану ще не доводив! На вашу думку, чи не зашкодить йому повернення в шоу, чи морально не зламає його можливий облом?

- Психолог із учасниками працює. І це - повірте - дуже професійний психолог. Сашкові буде важко, але його конкурентам - не легше! От ви, наприклад, що б подумали, якби вам у змагання повернули сильного учасника? Так що нелегко всім. Журі та продюсерам проекту також, до речі! :)

 

- А як ви готуєтесь до ігор «Що? Де? Коли?» Якусь літературу читаєте? Чи спеціально перед іграми нічого особливого не читаєте?

- Я читаю у звичному режимі - якщо є час і підходяща книга. В телеклуб приймають за сумою вже надбаних знань. Перед іграми лише граємо розминочні ігри. Для напрацьовування «колективної» думки, так би мовити.

 

- Які сайти ви обов'язково перечитуєте щотижня? Є серед них якісь спеціалізовані - наукові, дослідницькі?

- «Детектор медіа», «Медіаняня», СТБ, «Кореспондент», «Футбол.ЮА», «Українська правда», «Газета.Ру» і ще деякі. Але ці - обов'язково!

 

 


 

 

- За кого з «Х-фактора» вболіває ваша Поліна?

- За Марію Рак! І «Дітей капітана Гранта»!

 

- «Дети капитана Гранта» трижды побывали в номинации, но их упорно, за уши вытягивает жюри. Уважаемый Игорь, почему же так поторопились с Кривошапко? Несправедливо!

- «Дети» для меня честнее как артисты, они горят желанием. Хотя вы можете со мной не соглашаться. Я, в отличие от поклонников Саши, принимаю другие точки зрения. :)

 

- Пане Ігорю, яку роль на даний момент ви відіграєте в житті Віталія Козловського? Чи правда, що ви віддали цей проект своєму племіннику (ходять такі чутки)?

- Ні, про племінника неправда. Продюсером Віталія Козловського є Ігор Кондратюк. Менеджером - Яна Прядко.

 

- Будет ли версия American Idol на СТБ?

- Не знаю.

 

- Ігорю, скажіть, чи будете ви працювати з Марією після закінчення всіх заходів цьогорічного «Х-фактора»?

- Життя покаже. Скоріш за все - ні. Хоча я вже так до неї звик... :)

 

- Коней на переправі не міняють. Як і правил гри. Уявіть, що посеред футбольного матчу суддя вирішує грати руками. Невже генпродюсери каналу настільки всесильні, що будь-яку їхню примху одразу виконують? Невже і ви настільки обплутані умовами контракту, що й слова сказати не можете, коли ваш суддівський квартет на очах у всіх з усмішкою «опустила» Марченко. А що стосується Кривошапка, то у грі, як у житті - не завжди перемагає найсильніший. Віннерами бувають і абсолютно випадкові люди....

- Я «відгавкнувся». Хоча, може, було б краще промовчати? Згоден із вами - життя покаже. Як у «Піковій дамі»: «Что наша жизнь? ИГРА!».

 

- Я думаю, что у Кривошапко и Кузнецова одна проблема - Елка, ну не удается ей подобрать песни, соответствующие их голосам, а вот Соседов молодец, до него Борисюк очень часто просто орала (простите) до хрипоты. Вы не думаете, что всем членам жюри стоило бы прислушаться к Соседову?

- Да что вы! Если бы не Елка (и продюсеры канала, скажу вам по секрету), Кривошапко и Кузнецов уже были бы дома! Они не имеют права быть однообразными в этом проекте! Это не конкурс им. Паваротти или академконцерт в музучилище!

 

- Пане Ігорю, ви випадково пропустили моє питання? Тему заявлено як «Проблемы судейства в талант-шоу». Так є проблеми чи їх нема?

- На щастя для людей, у них завжди є проблеми! Я - не виключення. :)

 

- Пане Ігорю, а звідки відкопали цих Сосєдова і Йолку? Кращих не могли знайти?

- Фу, як - «відкопали». Вони обоє мені подобаються. А чому саме ми є членами журі «Х-фактора» - запитуйте в каналу.

 

- Якби у вас була можливість, ви хотіли б повернутись у часи існування УТ-3, коли тоді ще з Оксаною Корж ви тільки розпочинали і творили справді живе телебачення?

- «Згадала дівка, як молодою була!» Це я про себе. Хоча життя справді непередбачуване! Ми з Оксаною точно про таке не думали... Думаю, ми з нею й зараз «живі». :)

 

- Ігорю, з ким із українських виконавців та учасників «Х-фактора» ви хотіли би працювати як продюсер?

- Маша і ДКГ. Хоча це теоретична відповідь.

 

- Так, а ви знаєте критерії, за якими відбирали членів журі? Створювалася рада чи все одноосібно?

- Був дуже великий кастинг. А зупинилися на тій четвірці, яку ви бачите у шоу. Чому - питання не до мене.

 

- Добрый день! Я думаю, что возвращение Кривошапко - нарушение правил конкурса. Имеет ли руководство право на это в рамках проекта? Где можно ознакомиться с правилами шоу, которых должен придерживаться канал? Спасибо за вашу позицию, но моему возмущению из-за возвращения Кривошапко нет предела (как и у многих других).

- Я, подумав, решил для себя: если канал так сделал, то он имеет право. В противном случае я бы встал и ушел. Поверьте, честь для меня - не пустой звук. Правила, думаю, есть на сайте английской программы. Хотя я туда не заходил.

 

- Таке враження, що ви погодилися на цей чат, аби хоч якось загладити ідіотську ситуацію. Але ж ви, судді, самі створили прецедент, коли залишили Скалозубова і ДКГ. І відтоді пішло...

- Так, це був початок складних ситуацій. Нічого, поборемо! І не вірте тим, хто каже, що в журі є змова! Бо інакше таких ситуацій би не виникало. Логічно?

 

- Ігорю, чому в «Х-факторі» так мало українських пісень? Чому немає цілого ефіру української народної і сучасної пісні?

- Бо нам легше «зіпсувати» російську або англійську пісню, ніж рідну, українську! А якщо без жартів - це за питання не до мене.

- Тому що українську культуру ніхто не хоче просувати...

- Я - хочу. І всіляко намагаюсь.

 

- Здравствуйте, Игорь, говорят везде, что у Кривошапко ужасный характер, ну, чтобы проучить таким образом - может быть, из-за этого вы проголосовали против него в 7-м эфире?

- «Дыма без огня не бывает» (русская поговорка). :)

- Рассказки о сложном характере - просто признание собственной беспомощности.

- Спорное утверждение.

- А тут вместо обычного пластилина алмазик попался - и не лепится, и пальчики поранить может, и зубки об него поломаешь.

- А это - бесспорное заблуждение. Я знаю много т. н. алмазов, которые на поверку оказались осколками стекла. А все из-за нежелания «ограняться».

 

- Ігорю, передайте Марії, що більшість українців та українок вболіває за неї. Дай Бог Вам сил і натхнення!

- Дякую. Обов'язково передам. Ми пишаємося вашою підтримкою. Будемо старатися!

 

- Пане Ігорю, як плануєте зустріти Новий рік? Вітаю вас із прийдешніми святами!!

- «Дякуючи» каналу СТБ - вдома, з сім'єю. Я маю на увазі, що так би ми поїхали до кума Андрія Козлова. І вам вдалих свят!

 

- Насколько коммуникабельным человеком вы считаете себя?

- Я - единственный из известных вам телеведущих, кто еженедельно, на съемках «Караоке на майдані», общается со всеми, кто захочет! Думаю, я гиперобщителен! :)

 

- Добрый день! Интересно, многие СМИ писали о том, что ваша карьера после эфира, где ушел Кривошапко, была под угрозой. Вы сами это почувствовали или же это очередные сказки корреспондентов?

- Такая информация была. Но канал меня уважает (иначе на моем месте был бы другой (другая)), и эту инфу дезавуировал.

 

- Пане Ігорю, можете сказати свою думку щодо останнього «Що? Де? Коли?», де був Кисельов?

- Я не дивився цю гру.

 

 


 

 

- Согласитесь, что очень многое зависит от выбора песни? Я не только о Кривошапко. Все ребята зависят от этого.

- Согласен. Это очень сложный процесс. И непростой как для артиста, так и для продюсера. Да и для всего шоу. Много нюансов.

 

- Пане Ігорю, які українські виконавці за рівнем професійності вам найбільше подобаються?

- Лорак, Пономарьов, Вакарчук, Хливнюк, та багато їх. У тому числі (хочеться сподіватися) - «мої». :)

- А хто вони - «ваші»? Окрім, Козловського?

- Переможці «Шансу»: Козловський, Валевська, Табаков, Воронова, Дмитриченко та інші.

- Що за маячня? Козловський ніколи не був кондратюківським.

- А чиїм він був, вибачте? І чому - «був»?

- Кстати, кроме Козловского, никого не знаю...

- Поинтересуйтесь, плиз! :)

- Ваших залишилась одна-єдина :). На жаль.

- Але вона дуже і дуже сильна! А як артистка - найкраща серед тих, хто залишився. Чи не так?

- Маю на увазі конкретний проект «Екс-фактор». До речі, ви знаєте, що літера «X» в англійській абетці читається як «екс»? :)

- Так то в англійській. Мене вчитель математики вчив казати «ікс». Несуттєво.

- Вона повинна перемогти, пане Ігорю, бо вона справді має дуже гарний голос, дуже!

- Так допоможіть! :)

 

- Господин Кондратюк, у меня вопрос: как вы относитесь к пению под фонограмму на конкурсе такого формата? И почему вы, судья, резко раскритиковавший на кастинге девичью группу, спевшую под фонограмму, дважды промолчали в прямом эфире, когда это сделал дуэт Павлика и Семенова?

- Вы не поверите - в зале ни мы, ни зрители (я специально спрашивал!) не услышали брак в фонограмме! Это какой-то идиотизм. Я посмотрел повтор - и ужаснулся. Извините. Вот такая... приключилась, как говорил Жванецкий. А пение под фонограмму для меня - нонсенс. Кстати, в «Караоке...» уже 12 лет поют вживую!

- Тогда вопрос, исходя из вашего ответа про фонограмму: если бы в ту минуту вы услышали, что Павлик и Семенов поют под фонограмму, ваши действия? Кого вы оставили бы в шоу - Кривошапко или дуэт? Надеюсь на искренний ответ.

- Я попросил бы запустить другую фонограмму! Не Павлик же с Семеновым ее запустили?!

 

- Игорь, скажите, пожалуйста, а вас не достал еще Соседов? Понятно, что он критик. Но его выступления на последнем эфире были вообще за гранью добра и зла...

- Он имеет право быть таким, как хочет. Хотя его комментарии по Маше мне не понравились! :)

- Мне кажется, что Соседов своими выступлениями оказывает своим подопечным «медвежью услугу». Мне очень нравится Борисюк. Обидно, если люди проголосуют против нее исключительно из-за выступлений ее продюсера...

- Прислушивайтесь к судьям, но голосуйте так, как хотите! Причем у вас уже есть около десяти песен каждого исполнителя.

 

- Просьбу выразить позвольте: передать Маше сил, терпения и творческого успеха, а к остальным участникам, в том числе и Саше, проявить высшую степень профессионализма и справедливости.

- Передам. Буду стараться. Надеюсь, хватит выдержки.

- Тогда я вам пожелаю той самой выдержки! И вообще удачи в наступающем Новом году!

- Спасибо! С наступающим!

 

- Здравствуйте! Есть у меня к вам несколько вопросов сразу: 1. Вы будете дальше продюсировать кого-то из девушек вашей категории? Как по мне, Стасюк очень талантлива и ее слишком рано убрали из проекта, не дали возможности раскрыться даже и на 50%, а Зотова росла от эфира к эфиру, чего-то ведь стоит похвала от Соседова в последнем для нее на проекте выступлении... 2. После абсолютно несправедливых нападок на Рак со стороны Соседова вы сказали, что побьете его. :) Удалось? Или просто сделали последнее предупреждение? :) 3. Вы не пытались поговорить с Соседовым относительно его, мягко говоря, некорректных высказываний в адрес украинских зрителей? Все же передачу смотрят не только в Украине и подобное спускать с рук нельзя, нужно сразу же ставить на место, в прямом эфире, т. к. подобное поведение вредит не просто шоу, но и имиджу Украины в целом (это, конечно, мое мнение). А кроме вас это сделать будет просто некому: Марченко и Ёлка все же женщины, а Серега - белорус. :)

- Пока о дальнейшей совместной «жизни» с участникам проекта речь не идет. И Стасюк, и Зотова - очень одаренные девочки, но их не «выкинули», а они проиграли по голосованию зрителей. Мне жаль, но что поделать? Митинговать? Это конкурс. Что касается Соседова, то - нет, я его не бил. И не буду. Потому как уважаю. :) Повторюсь - он имеет право судить, как считает нужным. А вы, зрители, имеете право на это реагировать голосованием. За его участников, или за других. Я не считаю его выпад в сторону уборщиц и таксистов таким уж оскорбительным для людей этих уважаемых профессий! Он этим хотел сказать, что музыкальные критики существуют для профессиональной оценки артистов и к ним, Соседовым и Ко, нужно (при желании) прислушиваться. :)

 

- Кстати, вспомнилось, когда у Саши попросили охарактеризовать Машу Рак, он сказал, что этого делать не будет, пока идет эфир, что мне очень понравилось)

- А мне - не понравилось! Если плохая - скажи, если хорошая - тоже. Сюжет же был об этом - отношении к другим конкурсантам.

- А он это на встрече говорил, а не в сюжете... Я сюжета не видела об этом.

 

 


 

 

- Ігорю, ви наводили аргумент під час голосування за ПіС, що у них більше бажання до перемоги, але ж хіба на «Х-факторі» оцінюється бажання? Чому ж тоді на кастингах ви звертали увагу на голос, а не на бажання деяких божевільних, у яких немає ані слуху, ані голосу??

- Ок. Давайте уточню: 1) бажання, 2) порядність, 3) працездатність, 4) ГОЛОС! Підходить? Це щодо 12-ки. Бо до неї ми обрали тих, кого вважали талановитими.

 

- В своем интервью вы не стесняетесь обсуждать личные качества Александра Кривошапко, вы считаете, что имеете на это моральное право? Вы ведь судья и обязаны быть беспристрастны, хотя бы в эфире.

- Конечно, имею! И - на минуточку - это правило данного шоу! Кстати, а вы имеете моральное право давать оценку другим людям вашей профессии?

- Я имею право оценивать качество их работы, но не характера.

- Это если они в офисе через дорогу...

- Ключевое слово в данном случае - порядочность, которую вы так цените в людях.

- Иногда и не хочешь - а должен!

 

- Правилами шоу не передбачено, що ви маєте право обговорювати характер людини, бо це - вокальне шоу. Вибачте, але може і ваш характер комусь не цукор. :)

- Щодо правил - не знаю достеменно. Так хай і судить мене в тому числі по характеру, коли стане моїм суддею! Суддя на футбольному полі часто показує жовту картку не лише за неправильний підкат, а й за неспортивну поведінку! Навіть Мессі!

 

- Я не верю, что Саша задрал нос, просто Елка (я это и ей в глаза могу сказать) - женщина и большая любительница комплиментов, а профессионализма в ней маловато...

- Вы меня извините, но тогда жюри не нужно! Отобрали по голосам (а за кулисами еще и преподавателей музыки для подсказки жюри поставили) 12-ку - и голосуйте! Это будет скукотища! Певец или певица только с голосом - это нонсенс! Связки не «греют»! Купите диск и не смотрите телевизор! Шутка. Смотрите - канал СТБ! :)

 

- Ну, если б на концерты наших звезд ходили только потому, что они добрые и светлые люди, то они (звезды) вряд ли собирали бы полные залы... Люди-то не знают их лично, и оценивают не душевные качества, а талант...

- Все в комплексе! Но в начале карьеры нужно «поставить» не только голос, но и репертуар, поведение, трудолюбие и т. д. И тогда концертов будет больше, и они будут добрее! :)

- А я на концерт не пойду, потому что мне не нравится, как они поют. Мне с ними на кухне не топтаться и плевать, какой у них характер!

- Пока в аэропорту не нарветесь на «звезду»...

- О, я открываю для себя Игоря Кондратюка еще с одной стороны! :) Нервы в порядке и с юмором, смотрю, отлично :)

- «О, сколько нам открытий чудных...» (теперь точно - Пушкин).

 

- Ігорю, в останніх ефірах ви плануєте експериментувати з талантом Марії чи будете цілком опиратись на її досягнення?

- Теми програм змушують експериментувати! І це Марії (і її прихильникам) - лише на користь! Чи я помиляюсь? Чи було б краще, щоб вона на шоу переспівала весь альбом Агілери? :)

 

- Игорь, Саша - очень опытный конкурсант, он был ведущим регионального конкурса вокалистов, с Сафаровым уже три года пересекаются на сцене. Он многое понимает в вашей кухне... И ответы его выверенные, он никого не обидел, держался достойно. Его терки с Елкой понятны до деталей. Перечитываю здесь ваши ответы и не понимаю - неужели вы ни разу не усомнились в своем решении тогда по Саше?

- Как это - не усомнился? Не поверите - ночь не спал! Спросите у жены. Я не такой, как обо мне пишут фанаты СК! Но это мое решение. Взрослого дядьки, кстати. :)

 

- Це правильно, і перемога в конкурсі - це не саме головне. Головне, щоб потім її диск купували і слухали.

- Є і така думка.

 

- Я раньше вас считала очень хорошим и порядочным! А вы так, не побоюсь этого слова, подло пытались слить самого сильного вокалиста шоу! Зачем вы это делали, чтоб вашей Машке было легче в финале?

- Уже ответил. В порядочности не сомневайтесь, честное слово. Не о конкуренте Маши думал. О Кривошапко, не поверите.

 

- Поязвить просто решил, нашел, кого обижать - 18-летнего мальчишку...

- И такая точка зрения есть. У «незрячих». Читайте мои ответы. С наступающим!

 

- Кривошапко - лучший в целом мире, когда поёт в прямом эфире!

- А вот это - позитивное мнение! :)

 

 


 

 

- Вы с нами прощаетесь?

- Да! Увы, нет времени. Нужно идти и выбирать для Маши новогоднюю песенку.

- Новогоднюю песенку для Маши? А что, она уже прошла дальше? Ещё девятый эфир не состоялся ведь, и результатов четверки прошедших нет. Или есть?

- Нет, просто технология такая, что все участники программы напевают дэмо-версии возможных песен за 1-2 недели до эфира (відповідь на це запитання Ігор Кондратюк надіслав уже після завершення чату - ТК).

 

- Игорь, ответьте, плиз, на вопрос про Азизу.

- А что Азиза? Мне Рак, Стасюк и Зотова показались более интересными и разнообразными. Если бы выбирали вы - то ваша тройка, я так понимаю, была бы другой.

 

- Как вы можете относиться так к человеку? Я имею в виду Сашу. Ваша фраза онлайн исполнителю: «Лучше бы вернулись в наше шоу...» После этого к вам пошло еще больше негатива!

- Вы хотели бы, чтобы у меня в тот момент пропал дар речи? Я уже отвечал. :)

 

- Передавайте Маші наші побажання перемоги і в шоу, і в житті. Сподіваюсь, її батько вже зрозумів, яке диво його доця.

- Уже передав! Вона всім дякує за підтримку! Обіцяє бути на висоті й дуже хоче у фінал! :)

 

- Я всегда вас уважала и считала умным мужчиной! Но последние дни стала сомневаться в вас как в порядочном человеке :( Игорь, вы действительно считаете что Саша не способен спеть и раскрыться в более простых песнях, что в нем нет души и что он человек, для которого наш шоу-бизнес не годится?!

- То, что Вы пишите, называется «плевать в спину». Но это значит только то, что Кондратюк идет вперед!

- Оба! Пошли цитаты! Пора заканчивать!

 

- Все! Реально немає можливості сидіти за комп'ютером. Дякую за увагу до моєї скромної персони! Не вірте в те, що я корупціонер. Якщо не вірите - плюньте в дзеркало! :) Приходьте 26-го на зйомку «Караоке на майдані» (Київ, Хрещатик, 15). В тому числі для того, щоб довести мені, що я ще не все в цьому житті чув! :) Цілую, люблю, ваш Ігор Кондратюк.

 

P.S. Не повірите, але навіть для мене, який в ТБ не один рік, наступний ефір буде дуже цікавим! Це не реклама, це так воно і буде! Бо я наразі не знаю, як ПРАВИЛЬНО коментувати виступи Сашка Кривошапка...

 

Фото Руслана Новосьола

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
52539
Коментарі
25
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
nfghf
3755 дн. тому
а можно грязно пукнуть на вашем сайте? и мощнейший пролапс кишечника у гея!! писюляп и пилисяю. много фистингов, писсингов, клизм и мощной порки плеткой! присутствует анал, орал и катетеризация женщин.
Юлия
4868 дн. тому
Прочла предыдущий коммент. Люди, это позор! Представьте только. Шоу Х-фактор популярно во всем мире, может и о нашем узнают. А еще весь мир увидит нашего победителя. Кого? Павлика? Борисюк? Семенова? Мне надоело краснеть за свою страну. Утештесь прослушиванием вокала своих любимчиков из записей, а не шоу. Пусть мир узнает об уникальном голосе Александра Кривошапко и поймет, что на Украине кроме коррупции и бюрократии есть редкие таланты, а у украинцев есть музыкальный вкус.
Юлия
4868 дн. тому
Сегодня в одной газете писали о новогодней программе, на СТБ, естесственно, апогей Х-фактора. Так вот, еще раз убедилась сама и другим хочу напомнить, что победить в шоу (так пропечатано в газете) должен самый лучший ГОЛОС Украины. Не лучезарное обаяние Борисюк, не гуттаперчивость Павлика и не универсальность Ткаченко. То, что голос Кривошапко продюсер не раскрыла, не продемонстрировала его возможности во всей красе, а сделала все, чтобы он уступил даже тем, кого в шоу взяли из жалости, большая недоработка организаторов проекта. Продюсеров нужно было брать профессиональных, а не из тех, кто засветился на эстраде. Среди нынешних муз.идолов талантов мало, а уж тем более талантливых и мудрых учителей.
petryxa100
4870 дн. тому
Я нездивуюсь якщо цей Кривошапко Виграє.Адже в нього є симпатія з сторони продюсерів раз його повернули недивлячись на думку Суддів і глядачів. НЕСПРАВЕДЛИВО повернути хотілося б багатьох. Це вже не назвеш найграндіознышим шоу, це вже якась Фабрика Зірок. Я теж фанат ы теж хотыв би багатьох повернути нетільки Кривошапко але ж Це шоу і що сталося те сталося.Багато талантів вже пішло але ви неповернули нікого.Борисюк, Павлис ,Семенов.та інші.З вашої сторони це було несправедливо до глядачів та до конкурсантів.Навіщо ж тоді висилати СМС якщо ви робите все по своєму?????!!!!!!
Елене
4871 дн. тому
такое количество больших букв и восклицательных знаков говорит о том что у Вас истерика - Вам надо обратиться к врачу вместо того, чтобы необоснованно обливать грязью Кондратюка. Кривошапко жаль, ибо весь негатив, который его поклонники выплеснули на других, вернется ему...
ЕЛЕНА
4872 дн. тому
ВОТ ПРОЧИТАЛА И ЖАЛКО КАНДРАТЮКА!!!!!!!А ПРО САШУ ЗРЯ ОН ТАК!!!!!!!!ТАЛАНТЛИВ МАЛЬЧИШКА!!!!!!ВЫ ИГОРЬ ТАК НАСТРОИЛИ ПРОТИВ СЕБЯ ЛЮДЕЙ ПРОСТО УЖАС!!!!!!ПОЧЕМУ НЕТ ТАКОГО В ТАНЦЮЮТЬ ВСЕ!!!!!!!!ПРОСТО ТАМ ПРОФИ !!!!!!!!!!!
Лиза
4872 дн. тому
Ну и мразь это Кондратюк: - Нужно идти и выбирать для Маши новогоднюю песенку. - Новогоднюю песенку для Маши? А что, она уже прошла дальше? Ещё девятый эфир не состоялся ведь, и результатов четверки прошедших нет. Или есть? - Нет, просто технология такая, что все участники программы напевают дэмо-версии возможных песен за 1-2 недели до эфира (відповідь на це запитання Ігор Кондратюк надіслав уже після завершення чату - ТК).
наталье
4873 дн. тому
Ви наверное недавно в Украине?
Наталья
4874 дн. тому
Кривошапко вернули не несправедливо - вытурили его несправедливо.А вернули его по просьбам огромного количества людей из разных городов Украины. А на Х-факторе ВСЁ решает ГОЛОС НАРОДА!
Ната
4874 дн. тому
а я считаю, что КРивошапко вернули не справедливо по отношению к остальным! http://www.onlinepetition.ru/krivohapko/petition.html
ANDREY)
4874 дн. тому
Хочу подякувати пану Ігорю за відповідь на мої запитання! Вчора я зайшов на кілька хвилин в чат «Телекритики», щоб переконатись, чи дійсно саме Ігор туди пише. Почав читати його відповіді, дивлюсь – стиль і дотепність, здається, Ігореві, а потім мені і мову відняло, і руки не слухались щось писати. Кімнату овіяли благодушність і щирість, які йшли з екрану монітора. Ось він – справжній Ігор Кондратюк! Все що він каже – значиме, все що він робить – прекрасне і благородне. Його слова в чаті «Телекритики» були як одкровення. Цей геній спустився до нас, смертних, відкрив нам свою душу, а в коментарях до чату тепер дехто плює туди, топчеться по ній. Певно така вона, доля, великих людей. Не всі здатні осягнути їх велич. Я всі відповіді пана Ігоря зрозумів і задоволений ними. Виявляється, він навмисно на «Х-факторі» робить прості, приземлені й дещо сухі коментарі до виступів виконавців. Його благородний геній і на Шоу прагне бути ближчим до глядачів. Однак, хочеться, щоб Ігор не боявся робити творчі і професійні оцінки, не спускався до аудиторії, а підтягував її до себе. Як великодушно це було б з його боку!
Вопрос к Кондратюку
4874 дн. тому
Игорь, это правда то, что пишет Дженнифер?
Вопрос к Дженнифер
4874 дн. тому
Фирма Эрнст энд Янг может это подтвердить?
Дженифер
4874 дн. тому
Вы, Дженифер, или не звездите, или скажите свое настоящее имя.
Дженнифер
4874 дн. тому
Я не понимаю людей, которые пишут, что вернув Сашу Кривошапко в шоу продюсеры нарушили правила! Вот что написал об этой ситуации человек, который непосредственно присутствовал за кулисами во время эфира этого злополучного 11 декабря: "Дело не в голосовании жюри,а в том,что по результатам зрительского голосования Кривошапко вообще в номинации не было,( должны были попасть Ткаченко и ПиС) был сбой в системе голосования и это признал канал СТБ,поэтому и Кондратюка вызвали на дополнительное собеседование,но Кондратюк тут же почувствовал,что конкурент может уйти и пошел в разнос.Вы ведь не были за кулисами Х-фактора,а я была.Вот поэтому мы хотели,что бы Сашу вернули объявив результаты голосования и извинившись перед ним, но канал пошел по другому более легкому пути и опять наступил на те же грабли,теперь остальные будут считать ,что с ними поступили не честно- не было Кривошапко в номинации-НЕ БЫЛО,это достоверный факт."
Тому, кто писал Ольге
4874 дн. тому
К великому сожалению, из перечисленных фамилий ярко запомнились только две – Дмитриченко и, естественно, Козловский. Наверное, к ряду "1)бажання, 2) порядність, 3) працездатність, 4) ГОЛОС" надо добавить еще тот самый «х-фактор», т.е. талант нравиться публике. Фактор «связи» - давайте назовем его «y-фактором» - не рассматриваю вообще. Или Вы хотите тонко намекнуть, что у Кривошапко связи? Тогда поделитесь с нами информацией, которой Вы обладаете. Может, народ чего-то не знает? Может, он родственник какого-нибудь депутата? Или самого президента? Или самого Бородянского? Или самого Пинчука? Или Вы о каких связях? Ведь понятно, что все участники не выскочили на сцену, как троль из табакерки. Все имеют какой-то сценический опыт и, естественно, какие-то знакомства в этой сфере, и Ткаченко, и Семенов, и Павлик, например.
ольга
4874 дн. тому
На всякий случай замечу, что здесь две Ольги с разными точками зрения.
Ольге
4875 дн. тому
Вы считаете, что у Табакова, Дмитриченка, Мельника, Вороновой, Киричук, Валевской, Мостового, Козловского нету голоса?! Как раз, наверное, наоборот: если бы Кондратюк химичил, побеждали бы менее голосистые, но при связях. И теперь бы они были более известные. Так что с голосами у шансовиков было все в норме!
Ольга
4875 дн. тому
За постоянство уважаю Игоря еще больше. Думаю, не видать Прынцу победы, как своих ушей - уж очень против него многие люди настроены, потрясенные его возвратом в шоу.
Izubr
4875 дн. тому
А я полностью поддерживал решение Игоря, и сейчас одобрю если Кривошапко уберут - остальные объективно сильнее и ярче. И такой шум подняли, правила нарушили - неспроста, кому то это было нужно, ведь остальных исполнителей не вренули... А судьи высказывают свое мнение, и потому их интересно смотреть. Игоря - уважаю, но болею за Ткаченко и Борисюк.
ольга
4875 дн. тому
Игорь, что значит, не знаете, как правильно комментировать? Да комментируйте и судите по совести, и будете спать по ночам. Ведь правильные поступки дают правильные результаты. А по совести - это надо отбросить личную неприязнь и постараться быть объективным. Т.е. характер отдельно, вокал отдельно. Если бы в ряду "1)бажання, 2) порядність, 3) працездатність, 4) ГОЛОС" Вы не поставили голос на 4-ое место, возможно победители "Шанса" были бы более известны. Отдельное спасибо, что имеете мужество отвечать на нелицеприятные вопросы.
теж з чата
4875 дн. тому
Я так само була в чаті. Відповіді на свої питання бачу, але не все. Можливо, риторичні питання сюди не включили. Тому додам - У Кондратюка склалося стйке враження, що обструкцію йому влаштували виключно фанати Кривошапка. Але ж це не так! Здебільшого - не так! І хвилю обурення люди підняли не лише через загальне несправедливе рішення суддів, а ще й певним чином через Кондратюка - бо саме йому довіряли чи не найбільше. Вердикт решти суддів був передбачуваним, і саме на Ігора покладалася відповідальність за справедливе рішення. Він цього не зробив - і нема йому тепер віри. Як би він там не виправдовувався. Тривалий час особисто я була впевнена, що на нього натиснули - але він геть відкидає цю версію. Таким чином він розписвся у власній заангажованості. До речі, вболіваю саме за Марію Рак. І хотіла б бачити її у фіналі разом із Сашком.
Гість
4875 дн. тому
Ну не знаю... Склалося враження, що таки Кондратюк, а не Кривошапко "зірку схопив" :(( Звичайно, він має право на свою думку, як і кожен із нас. Але з чат-конференції випливає: судді суб"єктивні, Кривошапко - сильний конкурент, і тому є привід хвилюватися за свою підопічну. Незграбні виправдання за ПіС постфактум теж честі не роблять. Спроба зберегти, як кажуть, "хорошую мину при плохой игре". А з приводу відвертого негативу в бік Кривошапка - вибачте, це вже занадто. Таке відчуття, що конкурсант кровно образив суддю. І хоч би один аргумент - лише оцінні судження. Вибачте, але Кривошапко виглядає (з усіма його сльозами) більш "дорослим дядьком". Принаймні достойніше себе веде. <a href=http://www.savetubevideo.com/ >from youtube to mp3</a>
Мартина
4875 дн. тому
А если бы, Игорь Васильевич, Вам досталась не группа девушек, а юноши. Вы все-равно считали бы Марию Рак самой сильной участницей на проекте? А Александра Кривошапко выгнали бы в числе первых? По-моему, Вам, все-таки, недостает объективности. И уважения к мнению других, в том числе зрителей. А еще Вы по моему глубокому убеждению уже давно сами словили звезду. Но Саше простительно, у него это по причине юного возраста. А Ваше ощущение высочайшего статуса не осуждает сейчас разве что ленивый.
Путаница!
4875 дн. тому
Я сегодня была в чате и точно знаю, что в этом интервью перепутаны некоторые вопросы и ответы к ним.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду