Дарка Чепак: «5 канал має згадати, що новини – це не тільки політика»

13 Грудня 2010
50233

Дарка Чепак: «5 канал має згадати, що новини – це не тільки політика»

50233
Директор нового творчо-виробничого центру 5-го – про нову стратегію розвитку каналу
Дарка Чепак: «5 канал має згадати, що новини – це не тільки політика»

Увечері 9 грудня 5 канал офіційно підтвердив інформацію про призначення Дарки Чепак директором нового творчо-виробничого центру 5-го каналу. Разом із тим Дарка планує поєднувати цю роботу з роботою у «Савік Шустер студії»: «Про це домовлено і з Савіком, і з інвесторами, і з керівництвом 5-го каналу. Всі це знають і всі на це погодилися».

 

На 5-му каналі вона втілюватиме нову стратегію розвитку, яка передбачає розробку нових проектів і структурних змін компанії, і впевнена: для того «щоб бути конкурентним у сучасних умовах, 5 канал потребує нового дихання». Про деталі нової стратегії та перші плани Дарка розповіла у бліц-інтерв'ю ТК.

 

 

- Дарко, чому ви вирішили повернутися на 5 канал? Яка ваша мотивація?

- Я чимало сил віддала 5-му каналу, починаючи з 2003 року. І моє серце часто кров'ю обливається, коли я бачу, що тепер відбувається в ефірі 5-го. Це не зовсім той канал, який ми мріяли побудувати. Але я впевнена, що шанси в нього є. Це по-перше.

 

По-друге, коли я працюю в будь-якому проекті, докладаю всіх зусиль, щоб зробити його успішним. Я була в команді, що створювала «Українську правду», і я щаслива, що сьогодні це політичний проект номер один у країні. Я була в команді, яка втілювала в життя ідею «Корреспондент.net», - і досі це перший у рейтингу новинний ресурс в Україні. Я була в команді, яка робила журнал «Корресподент», - і це перший ілюстрований суспільно-політичний тижневик в Україні. Я працювала на 5-му каналі в той час, коли це був справді перший канал. Тепер я працюю в програмі, яка є першим і найвпливовішим політичним ток-шоу країни. Фактично всі проекти, до старту яких я мала стосунок, і надалі успішно працюють. Єдиний проект, для якого настали не найкращі часи, - це 5 канал. І тому в мене є відчуття, що щось не до кінця було зроблено.

 

Щоб довести канал до пуття, потрібно не так багато часу. Там працюють хороші люди, і кожен пам'ятає задоволення, яке отримуєш від доборе зробленої роботи, або від доброго слова колеги чи шефа. Я дуже сподіваюся, що нам вдасться вдихнути нове життя у команду, кожен її член повірить у свої сили і в те, що від нього залежить успіх загальної справи. Сподіваюся, разом нам вдасться оновити канал, зробити його не таким заполітизованим, яким він нині є, а справді інформаційним, цікавим, який не хочеться вимикати.

 

Власне, в цьому контексті я написала ідеї для стратегії, презентувала їх керівництву каналу і власнику. Вони сподобалися всім, я наразі передала їх маркетологам для розрахунків. Гадаю, після новорічних свят ми зможемо цю стратегію презентувати кожному членові команди каналу, а також спонсорам і бізнес-партнерам.

 

- Яку нову стратегію розвитку ви запропонували 5-му каналу? В чому, на вашу думку, основна проблема 5-го каналу і що ви хочете виправити?

- Канал у першу чергу має розширити спектр, тобто він має згадати, що новини - це не тільки політика. Життя настільки широке і різноманітне, що не можна з нього виключати такі прекрасні речі, як мода, спорт, культура, кіно, історія.

 

- В такому разі, які проекти мають залишитися на каналі? Який напрямок має посилюватися, а який - послаблюватися?

- Перше, що ми запускаємо під новий сезон, - це лінійка ток-шоу. Таке рішення було прийнято ще до мого приходу. Поки не можу точно сказати, коли цей сезон почнеться на 5-му, оскільки павільйон для цих програм лише будується. В цій лінійці буде і політична програма, яку давно обіцяють глядачам.

 

- «Я так думаю»?

- Вона буде називатися інакше, але про це ми розкажемо потім. Також у нас з'явиться на каналі. Я сподіваюся, що до вересня вдасться підготувати повноцінний новий сезон.

 

- Окрім шоу з Анною Безулик які ще проекти будуть у вашій лінійці?

- Ведемо переговори з трьома командами, але поки не підписаний контракт, не скажу, я забобонна.

 

- Які завдання перед вами поставило керівництво? І на які показники плануєте вивести 5-й канал?

- Оскільки я розробляю стратегію, працюю з маркетологами, завдання нам ставить ринок, а показники вираховують маркетологи. І, звісно, ми не можемо швидко перевернути з ніг на голову все. Очевидно, що зростання каналу відбуватиметься поступово.

 

- На яку аудиторію ви орієнтуватиметесь?

- Канал ставить перед собою завдання омолодити аудиторію. Але разом із тим - не втратити ту частину людей, яка дивиться 5 канал для роботи. Я маю на увазі ту невелику аудиторію, робота якої залежить від новин. Я розумію, що насправді це непросте завдання, оскільки рейтинги, на які орієнтуються рекламодавці, не дають можливості побачити якість аудиторії.

 

- Але такі дослідження якості аудиторії робить TNS.

- Так, але разом із тим, думаю, варто відновлювати ці переговори, які ініціювала Незалежна асоціація телемовників з приводу створення асоціації нішевих каналів. Якщо створити асоціацію, куди увійдуть усі канали, які працюють у нішах і які зацікавлені продавати якість своєї аудиторії... Якби ця ініціатива зараз ішла від НАМ, ми би її підтримали. І я закликаю інші нішеві канали долучатися.

 

- Розкажіть про внутрішню реструктуризацію, з якою метою вона проводиться.

- Мета дуже проста. Справа в тому, що на 5-му каналі всі підрозділи дивним чином розпорошено, тобто одна редакція може бути під керівництвом шеф-редактора, а інша редакція - в програмному відділі. Для початку моя ідея в тому, щоби вибудувати чіткі дивізіони, структуру, яка відповідає за виробництво, адміністрування, контент і за комерцію.

 

- Тепер у вас буде департамент маркетингу та розвитку бізнесу? Що об'єднує цей департамент і чому його не було раніше у структурі 5-го каналу?

- На каналі до цього був комерційний відділ, як і був маркетолог. Очевидно, вони будуть функціонувати. Але світ змінюється і дає нам набагато більше можливостей працювати, розвиватися, запускати нові проекти. Наприклад, ми запускаємо перший за останні роки інтерактивний проект, спрямований на позитив. Ми назвали його дуже просто, без претензій: «Подарунок для дитини», і сподіваємося, що він стане новим маячком, який надихне і працівників, і глядачів каналу. Ми чекаємо листів від дітей, які можуть написати Діду Морозу, Святому Миколаєві, Чарівнику листа і попросити подарунок. Щоранку в нашу студію ми запрошуємо меценатів, яким Дід Мороз буде давати завдання - допомогти якійсь одній дитині. Ми знімаємо, як купується цей подарунок, як його потім отримує дитина. А всі інші учасники проекту отримують солодкий подарунок від Фонду Петра Порошенка під ялинку. Отакий-от добрий, казковий, новорічний соціальний проект.

 

- З приводу вашої нової стратегії, чи планується збільшувати інвестиції в канал?

- Те, що будується павільйон, - це, напевно, відповідь на ваше питання. Після Нового року планується ремонт у приміщенні каналу, ремонтується дорога і будуватиметься нова - до павільйону.

 

Щодо контенту, то поки доробляється стратегія оновлення телеканалу, і ми сподіваємося інвестицій у нові проекти. Очевидно, вам відомі вимоги головного акціонера каналу до свого бізнесу - тобто прибутковість. І зараз завдання від інвестора таке саме. Будь-які інвестиції , які мають вкладатися в канал, матимуть чіткий план повернення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
50233
Коментарі
15
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
atos
4853 дн. тому
Вот это и есть ПОДЛОСТЬ ПО--МИХЕЛЬСОНОВСКИ ! Алегарф,я помню когда Михельсон провоцировал тебя "раскрыться" и ты это сделал. Я тогда уже понял,что рано или поздно это тебе аукнется. Вот этот "оборотень" уже тебя запугивает,третирует,обзывает "кретином". У меня тоже есть твой сайт. Сложился о тебе вполне приятный образ .Досье-успешного молодого человека. И зачем было раскрываться перед этими политическими уродами,продавших совесть и честь(если они у них были)? "МОЧИТЬ" их надо!.
Олександр Михельсон
4853 дн. тому
Алегарф // 13.12.2010 23:23:28 Сань, а якщо постійно читати тебе, складається враження, що всі читачі УА-нету - невиліковні 27-річні кретини, неодноразово вигнані з потенційної роботи. Попустись, бо доведеться ж розкрити твоє, панімаєш, інкогніто :)))
Алегарф
4853 дн. тому
"УКРАИНСКАЯ ПРАВДА" - ТРОЛЛЬ №1. ЕСЛИ ПОСТОЯННО ЧИТАТЬ СТЕНГАЗЕТУ "УКРАИНСКАЯ ПРАВДА", ТО НАЧИНАЕТ СКЛАДЫВАТЬСЯ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧТО НАША ВСЕЛЕННАЯ СОСТОИТ ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО ИЗ ПЕЧЕРСКОГО МОЖНОВЛАДНОГО ПЯТАЧКА, КЛУМБ, НЕПРАВИЛЬНО ПРИПАРКОВАННЫХ АВТОМОБИЛЕЙ И ТУАЛЕТОВ, КОТОРЫЕ ПОСЕЩАЕТ И ФОТОГРАФИРУЕТ ЖУРНАгЛИСТ С. ЛЕЩЕНКО. "УКРАИНСКАЯ ПРАВДА" - ПРОВОКАТОР №1.
Олександр Михельсон
4853 дн. тому
На 18.33.39 - взагалі-то УП створювалась не для того, щоб там писали каменти всілякі проплачені кретини на кшталт "атоса" :))))
Іван
4853 дн. тому
Не полінився залишити свою репліку. Як це поєднувати роботу на двох різних каналах ? як відомо, двом панам служити неможливо! Якщо дійсно це так і за згоди кервництва та власника 5-го, то мабуть у когось із них у голові "бубка". Доречі, функції щодо зміни структури каналу ніяк не можуть входити до обовязків директора творчо-виробничо центру, якщо Дарка каже правду, то мабуть "бубка" у головах бігбосів каналу велика.
atos
4853 дн. тому
Успех этой Дарки в создании "Украинской правды" и ее гордость этим достижением меня поражает. Единственная просьба к ней -зайти на сайт этого издания и просмотреть КОММЕНТЫ на любую статью. СПЛОШНАЯ МАТЕРЩИНА, ОСКОРБЛЕНИЯ И НИ ОДНОГО НОРМАЛЬНОГО ВЫСКАЗЫВАНИЯ. Модераторы проплачены. Попытался я высказать претензии по этому поводу--меня выкинули вообще. "Ваш аккаунт ЗАБЛОКИРОВАН"ВОТ И ВСЯ ДЕМОКРАТИЯ. А РАЗВЕ ЭТО НЕ ЦЕНЗУРА??? Писать в Брюссель или "на деревню дедушке"??? БОЛЕЕ ПОДЛОГО ИЗДАНИЯ ЧЕМ "УП" У НАС НЕТ . А НОСИТ ИМЯ Г О Н Г А Д З Е .
Otar Dovzhenko
4853 дн. тому
Дарка однозначно - супер. Але Порошенко і керівництво 5-го щось мутять. Це я і мав на увазі :)
Олександр Михельсон
4853 дн. тому
Ну, наскільки я розумію, Чепак - дійсно організаційний монстр. Але от чи вдасться хоч сотні супер-Дарок "полагодити" нинішній 5-й... Є великі сумніви. Втім, давай, Дарко, жгі :)
Otar Dovzhenko
4853 дн. тому
"неотар", найсмішніше, що я хоч і "ніхто", але підписати своїм іменем свої коментарі не соромлюсь, ви ж, очевидно, видатний телевізійник, але закликаєте мене знати своє місце анонімно. Може, відкриєте личко? :)
Кака
4853 дн. тому
5 каналу деятельность таких Дарок - как мертвому припарка
неотар
4853 дн. тому
оатрчику - не злослов. не забувай, що ти не журналіст і не телевізійник, аби судити інших. сиди собі тихенько - пиши свої гадості.
хвали мене, губонько
4853 дн. тому
это ж каждый электрик, каждый стажер, каждая буфетчица, которые работают в приличных организациях могут говорить: предприятие, где Я! работаю - успешно и конкурентоспособно! "Что-то к заду прилипло", - говорила муха, сидя на корове. Кстати муха очень гордилась надоями))))))))
пациент в неадеквате
4853 дн. тому
Так вот ты кто, мать и отец в одном лице УП, «Корреспондент.net», журнала «Корресподент», и 5 канала! Дарка Чепак, а не вы ли убили Мертвое море? Что-то мне подсказывает, что вы, и только ложная скромность заставляет вас молчать! Особенно умиляет причисление Дарки к лику святых относительно Украинской правды. А еще Чепак причастна к проэктировке и строительству дома, в котором живет, товарообороту магазина, где покупает молоко, и смене времен года! Прошла зима, настало лето - спасибо Дарка вам за это!
Телекритик
4853 дн. тому
Щось мене пересмикнуло від переліку власних звершень Дарки. Таке згодилося б для резюме чи некрологу. А от у інтерв'ю якось воно не тойво...
Otar Dovzhenko
4854 дн. тому
Коротше, те, що мало запуститися місяць тому, будується, з чого можна зрозуміти, що на запропоновані зміни Порошенко згоди не дав, але проти того, щоб побути в процесі змін, не заперечує :) ТРК "Новини" форева.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду