Хорошковський пообіцяв виконати одну з вимог «Стоп цензурі!»

11 Листопада 2010
9528
11 Листопада 2010
12:51

Хорошковський пообіцяв виконати одну з вимог «Стоп цензурі!»

9528
Хорошковський пообіцяв виконати одну з вимог «Стоп цензурі!»

Глава Служби безпеки України Валерій Хорошковський пообіцяв звільнитися з посади члена Вищої ради юстиції, якщо на цьому наполягатиме світове співтовариство. Про таку заяву пана Хорошковського розповів в інтерв'ю «Главкому» член Європарламенту від Великобританії Чарльз Теннок.

 

«Я запитав у нього про конфлікт інтересів, адже він, окрім роботи в СБУ, також є медіамагнатом, власником телеканалу "Інтер", а також членом Вищої ради юстиції. Моє питання з приводу того, чи так це насправді, адже це неприпустимо в будь-якій іншій європейській країні, прозвучало досить прямо... І він дав вправну відповідь, як розумний та досвідчений політик. За його словами, він більше не керує своїм бізнесом, "сліпо довіривши" його юристам» - говорить Чарльз Теннок.

 

Також, за словами євродепутата, Хорошковський згадав Сільвіо Берлусконі, італійського медіамагната, який займає пост прем'єр-міністра. Він зазначив, що на питання відносно впливу на судову систему і членство у ВРЮ аргументом Хорошковського було те, що він працює там, аби переконатися, що судді не займаються корупцією, не виконують чиїхось незаконних указівок і не беруть хабарів.

 

«Водночас він відзначив дуже цікаву річ, як на мене. Він пообіцяв, що якщо для міжнародної спільноти буде неприйнятним його перебування у Вищій раді юстиції, то він піде у відставку з посади члена ВРЮ»,- повідомив євродепутат.

 

Нагадаємо, у вересні цього року громадський рух «Стоп цензурі!» закликав президента України звільнити Валерія Хорошковського з Вищої ради юстиції до розгляду в суді касації ТВі і 5-го щодо скасування результатів конкурсу на телевізійні частоти.

 

Також, як повідомляла ТК, визнати незаконним призначення пана Хорошковського на таку посаду через суд намагався канал ТВі. Однак у серпні 2010 Вищий адміністративний суд відмовив ТОВ «Телерадіокомпанія "Телерадіосвіт"» (канал ТВі) у задоволенні цього позову.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9528
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Прохожий
4921 дн. тому
Цензуру воспринимаю только как средство выполнения Закона. Вроде как запретили рекламировать бухло? а рекламы бухла навалом. После рекламы хочется бежать в аптеку и скупать все что там есть. Вот где нужна цензура.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду