У ЄС стурбовані скаргами стосовно свободи медіа в Україні

21 Жовтня 2010
14924

У ЄС стурбовані скаргами стосовно свободи медіа в Україні

14924
У ЄС стурбовані скаргами стосовно свободи медіа в Україні

Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики Кетрін Ештон, яка є також віце-президентом Європейської Комісії, та європейський комісар з розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле стурбовані доповідями про погіршення ситуації зі свободою медіа, зборів та об'єднань в Україні. Про це йдеться в їхній заяві щодо нинішньої ситуації в Україні, яку вони виголосили перед депутатами Європейського парламенту.

 

У ЄС відзначили, що уряд президента Януковича здійснив низку важливих реформ, які слід привітати, та спромігся досягти «того рівня стабільності, що був останніми роками недосяжний для політичних еліт України».

 

«Тим не менш, нас турбують регулярні та поширені доповіді щодо погіршення ситуації з шанування засадничих свобод та демократичних принципів в Україні. Особливо тривожать скарги стосовно свободи медіа, зборів та об'єднань, - зазначено у заяві. - Шанування цих засадничих цінностей є вкрай істотним. Вони є найкращими гарантами індивідуальних свобод. Вони створюють умови для справжньої конкуренції ідей. Вони є істотним компонентом по-справжньому відкритих, інноваційних та конкурентоздатних суспільств».

 

У ЄС наголосили, що темп і глибина зближення з Україною визначатимуться пошаною до прав людини і демократичних принципів: «Для Європейського Союзу та його держав-членів шанування прав людини, демократичних принципів та верховенства права є засадничими принципами, що тримають нас разом. Це ті принципи, якими не можна поступитися - зокрема і в наших стосунках із такими ключовими партнерами як Україна. Темп та глибина нашого зближення з Україною визначатимуться повною пошаною до цих цінностей».

 

Зазначимо, що свої зауваження представники ЄС висловили в контексті трьох найближчих подій: міністерської зустрічі ЄС-Україна, що пройде 26 жовтня в Люксембурґу, місцевих виборів в Україні, які відбудуться 31 жовтня, та 14-го саміту ЄС-Україна, що його буде проведено в Брюсселі 22 листопада. З повним текстом заяви можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14924
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду