Європарламент готовий висловити стурбованість згортанням демократії в Україні

20 Жовтня 2010
17019
20 Жовтня 2010
18:20

Європарламент готовий висловити стурбованість згортанням демократії в Україні

17019
Європарламент готовий висловити стурбованість згортанням демократії в Україні

Європарламент планує висловити стурбованість згортанням демократії в Україні. Про це йдеться у компромісному проекті резолюції щодо України, який міститься на офіційному сайті Європарламенту, повідомляє УНІАН.

 

У проекті, зокрема, передбачається висловити стурбованість зростаючою кількістю обвинувачень і достовірних повідомлень про те, що демократичні свободи та права, такі як свобода зібрань, свобода висловлювань та свобода ЗМІ, знаходяться під загрозою в останні місяці.

 

Європарламент планує закликати українську владу розслідувати усі повідомлення про порушення прав та свобод, а також розслідувати роль Служби безпеки України у втручаннях у демократичний процес.

 

У проекті резолюції також міститься заклик до української влади здійснити усі необхідні заходи для захисту свободи ЗМІ та плюралізму, а також утриматися від будь-яких спроб контролювати прямо чи непрямо зміст репортажів національних ЗМІ. При цьому у документі відзначається термінова необхідність реформування законодавства у медіа-сфері. Європарламент планує привітати останні пропозиції щодо створення громадського телебачення в Україні, а також публічні запевнення, надані українською владою щодо того, що необхідні законодавчі документи для цього будуть схвалені до кінця нинішнього року.

 

Разом з тим, євродепутати планують закликати владу забезпечити, щоб юридичні процедури не призводили до вибіркового перерозподілу мовних частот, а також переглянути будь-які рішення чи призначення (на посади - УНІАН), що можуть привести до конфлікту інтересів.

 

Документом також планується закликати український уряд привести законодавство у сфері свободи ЗМІ у відповідність до стандартів ОБСЄ. У проекті також планується висловити стурбованість випадками жорстокості проти журналістів, а також зникненням 11 серпня цього року журналіста газети «Новий стиль» Василя Климентьэва. При цьому депутати планують висловити віру в те, що українська влада здійснить усі необхідні заходи для завершення розслідування цього інциденту.

 

Крім того, депутати планують висловити стурбованість жорстоким придушенням мирних демонстрацій, що проводилися у травні та червні у Харкові проти будівництва дороги через парк ім. Горького.

 

Сьогодні, 20 жовтня,  Європарламент планує обговорити ситуацію в Україні. Резолюцію планують ухвалити завтра, 21 жовтня.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17019
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
IVAN1973
4939 дн. тому
Ми вже пішлі на 15 років назад-Податковий терор скоро розпочнеться! Висловити свою думку буде боязко потрапити за грати. Прийшли до влади не фахівці а люди які живуть по понятіям.! Я проста людина службовець-але мені кажеться що Україні прийшов кінець.
atos
4939 дн. тому
Это же только проект,его еще только собираются огласить, а мы уже им машем как дубинкой. Сегодня Европарламент только планирует обсудить....,а мы уже знаем ВЫВОДЫ . ТАК ПРЯМО И СКАЖИТЕ МЫ ИМ УЖЕ ПОДСУНУЛИ......и поэтому все знаем. Нельзя так бездарно "прокалываться". Пишете САМИ НА СЕБЯ гадости,а потом жалуемся ,что нас не уважают. Дурость она и в ...дурость!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду