Ющенко підтримав журналістів «1+1»

8 Травня 2010
17976

Ющенко підтримав журналістів «1+1»

17976
Ющенко підтримав журналістів «1+1»

Екс-президент України Віктор Ющенко підтримує вимоги журналістів каналу «1+1», які висловлені у відкритому листі щодо запровадження на телеканалі цензури. Про це йдеться в заяві його прес-секретаря Ірини Ванникової.

 


«Цей лист є сміливим громадянським вчинком, який викликає велику повагу. Адже нинішня влада активно створює умови, в яких журналістам відведена роль бути співучасниками та виконавцями антиукраїнської інформаційної кампанії. Влада використовує найгірші зразки організації інформаційного простору - коли немислима будь-яка критика влади, а інформування громадян підмінюються агітацією і пропагандою. Подібний режим запровадила в своїй країні російська влада - і приклад з них беруть їх новоявлені учні з влади української», - зазначається в документі.



У тексті також відзначено, що зараз важливою є громадянська позиція журналістів, громадських активістів, політиків: «Ми не маємо права дозволити розтоптати досягнення свободи слова, розправитися із журналістами, які стали на її захист».



Також Ющенко закликав усіх журналістів підтримати своїх коллег і «спільно виступити проти спроб владної команди запровадити в Україні цензуру та викривлені, заполітизовані стандарти подачі інформації».

 

Нагадаємо, 6 травня журналісти «ТСН» заявили про запровадження цензури на  «1+1»

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17976
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду