detector.media
08.05.2010 20:25
Ющенко підтримав журналістів «1+1»

Екс-президент України Віктор Ющенко підтримує вимоги журналістів каналу «1+1», які висловлені у відкритому листі щодо запровадження на телеканалі цензури. Про це йдеться в заяві його прес-секретаря Ірини Ванникової.

 


«Цей лист є сміливим громадянським вчинком, який викликає велику повагу. Адже нинішня влада активно створює умови, в яких журналістам відведена роль бути співучасниками та виконавцями антиукраїнської інформаційної кампанії. Влада використовує найгірші зразки організації інформаційного простору - коли немислима будь-яка критика влади, а інформування громадян підмінюються агітацією і пропагандою. Подібний режим запровадила в своїй країні російська влада - і приклад з них беруть їх новоявлені учні з влади української», - зазначається в документі.



У тексті також відзначено, що зараз важливою є громадянська позиція журналістів, громадських активістів, політиків: «Ми не маємо права дозволити розтоптати досягнення свободи слова, розправитися із журналістами, які стали на її захист».



Також Ющенко закликав усіх журналістів підтримати своїх коллег і «спільно виступити проти спроб владної команди запровадити в Україні цензуру та викривлені, заполітизовані стандарти подачі інформації».

 

Нагадаємо, 6 травня журналісти «ТСН» заявили про запровадження цензури на  «1+1»

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY