В’ячеслав Піховшек позиватиметься в суді до Мирослава Отковича

30 Квітня 2010
29408

В’ячеслав Піховшек позиватиметься в суді до Мирослава Отковича

29408
В’ячеслав Піховшек позиватиметься в суді до Мирослава Отковича

Журналіст В'ячеслав Піховшек має намір позиватись до автора матеріалу «Темники повернулись» кореспондента «1+1» Мирослава Отковича через неправдиві, на його думку, твердження, що містяться в цьому тексті.

 

«Я сповістив Отковича sms-повідомленням про те, що ми з ним зустрінемось у суді, - сказав пан Піховшек "Детектор медіа". - Я ніколи не працював із ним і, на моїй пам'яті, не спілкувався, оскільки він перейшов на "1+1", коли я вже не був шеф-редактором новин. Відповідно, в мене мало вражень і про нього особисто, і про його професійний рівень. Вважаю, що він не мав права називати мене "метром цензури", оскільки жодного дня зі мною не працював, що легко довести документально. Нехай доведе в суді, що я курую щось інформаційно. А свою позицію щодо Голодомору я не раз озвучував: це був класовий злочин, радянська влада вбивала всіх економічно самостійних громадян незалежно від їх національності».

 

На запитання ТК, чи курує він інформаційну політику президента України чи його адміністрації, пан Піховшек відповів запереченням.

 

Нагадаємо, у тексті «Темники повернулися», опублікованому «Українською правдою» 30 квітня, йдеться про заборону, начебто накладену керівництвом телеканалу «1+1» на тему заперечення Віктором Януковичем Голодомору. «Прикро що досвідчений журналіст, талановитий ведучий, і, зрештою, людина, яка стояла біля витоків ТСН, нині так запопадливо служить політичному режиму. Байдуже якому! Ще трохи, і його ім'я можна буде писати поруч із метрами цензури - Піховшеком чи Джангіровим. Обидва, до речі, нині курують інформаційну політику президента України», - пише Мирослав Откович. Заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман назвала твердження про Піховшека і Джангірова «відвертою дезінформацією», наголосивши, що не бачила цих журналістів в АП.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29408
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду