Олена Мозгова: «Українська музика не зникне з ефіру УТ-1»

28 Листопада 2005
1492
28 Листопада 2005
19:00

Олена Мозгова: «Українська музика не зникне з ефіру УТ-1»

1492
Чесно кажучи, я зараз не можу сказати, буде на Першому каналі хіт-парад на зразок «Території А» чи ні. Поки що це лишається питанням часу і питанням нової сітки, якої поки що немає. А якщо в перехідному етапі хіт-парад не з’явиться, я не думаю, що це буде трагедією.
Олена Мозгова: «Українська музика не зникне з ефіру УТ-1»
Як вже повідомляла „ТК”, керівництво Першого каналу з 5 грудня знімає хіт-парад кліпів "Територія А" з ефіру. З цього приводу ображена автор та ведуча програми Анжеліка Рудницька навіть звернулася з відкритим листом до Президента України Віктора Ющенка. Щоб докладніше дізнатися про долю хіт-параду „Територія А”, „ТК” звернулася до Олени Мозгової, керівника редакції музичних програм Першого Hаціонального:

- Олено, з яких причин хіт-парад кліпів "Територія А" залишає ефір УТ-1?


- По-першe, у нас змінюється сітка мовлення каналу, і зараз буде перехідний етап до нової сітки. У зв’язку з цим, з ефіру знімається дуже багато програм, а не лише «Територія А». Зрозуміло, що місце, де були програми, не лишиться порожнім. На їх місце прийдуть інші, не менш цікаві. Тому я не бачу причин здіймати навколо цього галас і робити таку трагедію.

- Якщо можна, конкретніше, будь ласка, які ще програми зникнуть з ефіру разом з «Територією А»?

- Ми знімаємо також прямоефірну програму «Студія 5». Замість неї буде дитячий блок мовлення, який, до речі, з’явиться і на місці хіт-параду Анжеліки Рудницької.

- А чи планується якась змістова альтернатива «Студії 5»?

- Так, ми зараз плідно працюємо над цим. Ми розуміємо, що треба змінюватися і оновлюватися. Плануємо зробити програму такого ж формату, але прагнемо, щоб вона була кращою та цікавішою. Для цього досліджуємо аудиторію, аналізуємо, який час виходу її в ефір буде кращим. У нас є мета - іти вперед, і це головне.

- Ви знаєте, що Анжеліка Рудницька надіслала Президенту лист-звернення з проханням зарадити закриттю програми. Хотілося б дізнатися, чи вплинуло це звернення якимось чином на ситуацію?

- Насправді я думаю, що Анжеліка трохи перебільшує серйозність ситуації. Тому що «Територія А» не є єдиною програмою, яка пропагує українську музику. Навіть якщо дивитися музичні канали, видно, що зараз вони теж повернулися до вітчизняної музики. Те ж саме стосується радіостанцій. Якщо запитати у самих українських виконавців, вони підтвердять мої слова. Я думаю, що вони змогли відчути це на собі. Стосовно нашого каналу, можу сказати, що він завжди був повернутий обличчям до української музики та її виконавців. Я особисто розумію позицію Анжеліки, її програму знімають з ефіру і їй, звичайно, неприємно, але звернення до Президента, на мою думку, було зайвим.

- А яка альтернатива передачі «Територія А» буде запропонована вашим глядачам?

- Чесно кажучи, я зараз не можу сказати, буде на Першому каналі хіт-парад на зразок «Території А» чи ні. Поки що це лишається питанням часу і питанням нової сітки, якої поки що немає. А якщо в перехідному етапі хіт-парад не з’явиться, я не думаю, що це буде трагедією. Зараз ми запускаємо відбірковий конкурс на участь в Євробаченні у форматі «Ти зірка». У ньому охоплені всі регіони України і, я гадаю, що нам вдасться відкрити нові зірки. Ми збираємося в рамках цього конкурсу також займатися їх промоцією. Думаю, що на заміну «Території А» потрібно придумати якийсь новий формат. Тим паче, що «Територія А» - не КВК, який виходить більше 20 років і має постійний величезний успіх. Потрібно думати взагалі новими формами. Тобто, «Show must go on».

- Які ще нові проекти плануються на вашому каналі?

- Ми готуємо дуже цікавий Новорічний вогник, до речі, виключно з українськими артистами. А після Нового року, думаю, з’явиться дуже багато цікавих форматів, як музичних, так і немузичних.

- Чи не з’явиться на Першому каналі, як зазначала у своєму зверненні Анжеліка Рудницькa, російські розкручені проекти, як це вже роблять найрейтинговіші канали?

- Ні, у жодному разі. У нас на каналі ніколи не було і не буде російської музики. Вона в принципі нам не потрібна. Я не знаю, хто сказав Анжеліці, що українська музика не є рейтинговою. Я відверто з цим не погоджуюсь. І, знаючи позицію Віталія Докаленка, з яким я особисто спілкувалася на цю тему, можу сказати, що він обома руками за українську музику і за українську культуру. Зараз, працюючи з ним, я можу сказати, що він суперпрофесіонал. Це людина, якій не треба пояснювати, що таке телевізійна аудиторія, що таке рейтинг, що таке виробництво.

- Тобто, зникнення з ефіру Першого Національного каналу хіт-параду «Територія А» не потягне за собою зникнення з ефіру української музики в цілому, як стверджує у своєму листі Анжеліка Рудницька?

- Звичайно, ні. Можу навіть сказати, що зараз ситуація значно покращилася. Ми зараз навіть почали запускати в ефір відзняті сольні проекти українських виконавців, які транслювалися на різних каналах не більше одного разу, і про які зараз вже ніхто не пам’ятає. Це якісний продукт гуртів «ВВ» і «Океана Ельзи». Ми пропонуємо нашим глядачам різні концертні програми. Взагалі, сподіваємося вийти на якусь концертну лінійку, яка увесь час показуватиме, що роблять наші українські виконавці. Головне - щоб вони продовжували робити якісні проекти.

Підготувала Ольга Денисенко, „Детектор медіа”

Читайте також:

Анжеліка Рудницька звернулась до Президента України з відкритим листом

Олександр Бригинець: „Українських виконавців кинули у двобій з Майклом Джексоном і Мадонною. Без жодних пільг...”

„Територія А” вийде в ефір на Першому Національному
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1492
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду