Під час прощання з Наталією Кондратюк йшов рясний сніг…

14 Лютого 2008
18361

Під час прощання з Наталією Кондратюк йшов рясний сніг…

18361
Під час прощання з Наталією Кондратюк йшов рясний сніг…
14 лютого об 11.00 у церкві Вознесіння на Байковому цвинтарі відбулось прощання із Наталією Кондратюк. Відома журналістка пішла з життя 12 лютого о 4 годині ранку на сорок четвертому році життя. Поховали Наталію на 49 ділянці  Байкового. На панахиді в церкві зібралося багато людей, різних за поглядами  та політичними переконаннями. Втім, найбільше було журналістів – колег Наталії, теж різного віку та з різних видань. Природа наче теж сумувала за Наталією – під час церемонії прощання пішов рясний сніг…
 
Микита Потураєв, медіаексперт:
- Мы все понесли тяжелую утрату. Наташа была человеком, который не стеснялся высказывать свое мнение, идти иногда против большинства. Она всегда вела себя так, как считала нужным, потому что была человеком большой внутренней свободы.
 
Юлія Мостова, заступник головного редактора газети «Дзеркало тижня»:
- Мы вместе начинали, у нас была масса профессиональных приключений, мы дружили. Она стала частью истории моей страны, моей молодости и моей профессии. Со временем мы разошлись во взглядах, но каждая из нас была искренней в этом. Мы уважали профессионализм друг друга.
 

Мне ее страшно жаль. Я знаю, что в ее жизни было много важных вещей. Была ее профессия, которой она была предана, была ее дочка, которую она боготворила, ее мама, которая, я думаю, была самым важным для Наташи человеком. И в ее жизни было много любви – может, это символично, что ее хоронят именно в такой день, 14 февраля. Ее любило очень много достойных людей, и часто безответно. Она встретится с нашими ребятами, которые там, расскажет, как здесь и что мы так и не добились того, о чем мечтали в начале 90-х. Светлая ей память.
 

Олександр Швець, шеф-редактор газети «Факты и комментарии»:
- Нам повезло, что в этой жизни мы какое-то время были вместе с Наташей, потому что она была настоящей. Во всем.
 

Микола Княжицький, генеральний директор телеканалу TVI:
- Безумовно, Наталя була одною з найяскравіших особистостей в українській журналістиці після 91 року. Вона – одна з небагатьох, хто творив нове телебачення – чи то були УТН, чи то програма «Вікна», яку ми колись разом із нею починали. Наталя завжди захоплювала своїм професіоналізмом. Шкода, що таких особистостей, як вона, стає менше в українських медіа.
 

Лаврентій Малазонія, журналіст, продюсер:
- С Наташей мы общались не как коллеги, а просто как люди, хотя во многих вопросах мы были оппонентами. Но никогда не спорили, потому что знали, что не имеет смысла доказывать друг другу свою правоту. Она была прекрасным человеком, ее будет не хватать.   
 

Після прощання на цвинтарі в одному з київських ресторанів журналісти пом’янули Наталію Кондратюк у власному колі.          
 

Наталія Кондратюк народилась 23 липня 1964 року. У 1988 році закінчила факультет журналістики Київського державного університету. З 1987 по 1993 рік працювала у редакції інформації «УТН», потім – у програмах ММЦ «Інтерньюз». З 1994 до 2005 року очолювала бюро російського каналу «ОРТ» в Україні. До літа 2007 року вона працювала ведучою інформаційно-аналітичної програми та шеф-редактором київського відділення телеканалу «Україна», після того і дотепер не мала роботи. Останнім часом Наталія лежала в лікарні із хворобою печінки. Причиною смерті став тромб у вені.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18361
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Kateryna Kindras, New York
5887 дн. тому
My buly odnokursnykamy. Dlya mene vona zavzhdy zalyshytsya "Malakhovoyu", yak my nazyvaly yiyi na kursi. V nashi deshcho "zashuhani" studentski roky vona vrazhala vsikh svoyieu erudytsieyu, nezalezhnistyu pohlyadiv & vidvertisyu, yaka mezhuvala z zukhvalistyu & epatazhem. Sered nas usikh Vona bula, zdaetsya, najvyshchoyu na zrist. Dumayu, shcho prahnula zalyshatysya takoyu j sered inshykh j u vsyomu... Bolyache, koly vidkhodyt tvoye pokolinnya... Nekhaj zemlya Tobi bude pukhom, doroha Malakhova, i tam, v pidnebessi, Vsevyshnij vidpustyt vsi Tvoyi zemni hrikhy...
Лариса Пасько
5887 дн. тому
Глибоко сумуємо, Наташенько, що тебе не буде з нами на 20-річчі випуску нашого курсу факультету журналістики цієї "Журналістської весни"... Але ти залишишся в нашій пам'яті і наших серцях назавжди, дорога однокурснице. Хай буде тобі земля пухом...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду