Мустафін закликав Сівковича зняти арешт з рахунків 5 каналу

22 Жовтня 2004
1197

Мустафін закликав Сівковича зняти арешт з рахунків 5 каналу

1197
Головний редактор ІАС "Телеканал "Інтер" Олексій Мустафін направив народному депутату Володимиру Сівковичу відкритий лист у зв'язку з подіями навколо 5 каналу. Головний редактор ІАС "Телеканал "Інтер" Олексій Мустафін, направив народному депутату Володимиру Сівковичу відкритий лист у зв'язку з подіями навколо "5 каналу". Наводимо текст листа повністю:.
Мустафін закликав Сівковича зняти арешт з рахунків 5 каналу
"Шановний Володимире Леонідовичу,

Звернутися до Вас мене змушує ситуація, яка склалася навколо судового процесу, одним з наслідком в якого є значні труднощі у роботі 5 каналу. Його співробітники кажуть, що мова йде навіть про припинення його трансляції. Так це чи ні вирішувати не мені. Але вже сам факт подібних розмов, як на мене, не може не викликати тривоги.

Розуміючи Ваше обурення безпідставними звинуваченнями на Вашу адресу, що пролунали з вуст Петра Порошенка, водночас не можу втриматися від запитання: чи не виходить так, що за Ваше природне бажання домогтися вибачень від дрібних брехунів змушені платити ті, хто до закидів на Вашу адресу не має ані найменшого стосунку?

Ви кажете, що Порошенко своєю впертістю у розповсюдженні брехливої нформації хоче закрити 5 канал? Можливо. Але навіщо Вам допомагати йому у цій невдячній справі? Ви проти того, щоб Порошенко маніпулював своїми співробітниками і втягував журналістів у брудні провокації? Тоді навіщо йому підігрувати? Ви чекаєте, що у Порошенка прокинеться совість, а Ющенко дотримує свої обіцянки? Але чекати цього можна тижнями, місяцями, роками. І весь цей час журналісти повинні перебувати у підвішеному стані? Ви і справді вважаєте, що співробітники 5 каналу можуть якимось чином вплинути на його власника? В існування таких ілюзій у інших політиків можна було б повірити, але ж Ви свого часу теж були власником телекомпаній і добре знаєте, про що йде мова. Так, це обурливо і несправедливо, коли якийсь, з дозволу сказати діяч - лише тому, що він є господарем каналу, - може отримати на ньому необмежений ефірний час і ніхто його не може зупинити, бо ведучий є теж його підлеглий. Але погодьтесь, що звинувачувати у цьому співробітників 5 каналу також несправедливо. Бо насправді, на жаль, таким є усе українське телебачення. І відповідальність за це несуть, насамперед, політики, власники і менеджери каналів, тобто і ми з Вами.

А вина журналістів є хіба що в тому, що вони так і не змусили вітчизняних політиків затямити залізне правило: ніколи, ніде, ні за яких умов в них немає права чіпати пресу і тим більше давати їй вказівки. Повторюю: НІКОЛИ, НІДЕ, НІ ЗА ЯКИХ УМОВ. Навіть якщо ця преса, як вони полюбляють доводити, заангажована, продажна, жовта... Епітети можна вигадувати до безкінечності. Встановлювати для преси фахові стандарти мають право лише самі журналісти. Поважати чи зневажати один одного вирішувати їм самим, зрозуміло, публіці: читачам, слухачам, глядачам. А ось політикам зась.

Звичайно, я можу не поділяти думки тих, хто працює на 5 каналі, мені може не подобатися їхній власник, я можу вважати, що вони виконують чиїсь замовлення, але врешті решт про це я можу сказати їм відверто, без посередників. Як, власне, вони мені. Проте, якщо за нас це спробують зробити політики, та ще й через суд, будьте певні: рано чи пізно вони отримують по руках. І буде дуже боляче.

І не треба пресу вчити моралі. Людина, яка обрала шлях політика, сама погодилася стати публічною. Відтак, має бути готовою перебувати під постійним наглядом телекамер і диктофонів. Якщо не подобається - складай повноваження, змінюй професію. Якщо маєш хист - можна спробувати себе й у журналістиці, й у критиці фахових критиків в Україні, якщо чесно, бракує. Чого не скажеш про політиків-аматорів.

Вас, Володимире Леонідовичу, я завжди сприймав як політика-професіонала, який дбає про свою репутацію. Мені справді буде прикро, якщо Ваше ім'я спробують занести до списку ворогів преси. Впевнений, що й у Вас немає такого бажання. Тому прошу ще раз поміркувати над ситуацією, що склалася, як я розумію, не з Вашої волі.

Я не пропоную відкликати позов щодо Петра Порошенка. Судитися з ним - Ваше право. Але впевнений: цілком в Ваших силах домогтися зняття арешту з тих рахунків, як забезпечують можливість роботи 5 каналу. Зробіть це і Ви доведете, що в Україні політики, гідні європейського майбутнього нашої держави.

З повагою,

Олексій Мустафін."


Читайте також:

Сівкович готовий розблокувати рахунки 5 каналу
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1197
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду