Сівкович готовий розблокувати рахунки 5 каналу

22 Жовтня 2004
731
22 Жовтня 2004
14:08

Сівкович готовий розблокувати рахунки 5 каналу

731
Сівкович готовий розблокувати рахунки 5 каналу
Сьогодні Володимир Сівкович отримав відкритого листа від головного редактора телекомпанії Інтер Олексія Мустафіна. Відповідаючи на цей лист Володимир Сівкович зокрема зазначив:

«Я вдячний Вам за увагу до тієї складної ситуації, яка не з моєї вини виникла навколо «5 каналу». Я погоджуюсь з більшістю аргументів, які викладені у Вашому листі, але вважаю, що вони потребують подальшого обговорення. Ви, зокрема, пишете: «Встановлювати для преси фахові стандарти мають право лише самі журналісти. Поважати чи зневажати один одного – вирішувати їм самим і, зрозуміло, публіці – читачам, слухачам, глядачам. А ось політикам – зась». З моєї точки зору, не лише журналісти, а й всі представники громадянського суспільства повинні вирішувати за якими стандартами повинні жити засоби масової інформації. І політики, як делеговані цим суспільством відповідальні особи, повинні зробити все для того, щоб засоби масової інформації, будучи вільними, зберігали відповідальність перед суспільством та окремими його громадянами. Я справді хочу довести, що у демократичному суспільстві власник каналу не може використовувати належний йому засіб масової інформації для зведення політичних рахунків, не залежно від того, чи цей засіб масової інформації є провладним чи опозиційним. Уявіть собі картину, коли вийде в ефір Плужніков на Вашому каналі чи Фуксман разом з Лаудером на «1+1» чи Пінчук на всіх каналах, які він контролює і почнуть паплюжити своїх політичних опонентів. Абсурд чи не так? Ви закликаєте мене до публічності, я до неї готовий. Я пропоную Вам запросити в прямий ефір Вашої програми післязавтра головних редакторів всіх телевізійних каналів: Андрія Шевченка з «5 каналу», В’ячеслава Піховшека, Дмитра Кісєльова, Юрія Горбаня, Дмитра Тузова, і звичайно Вас. Я готовий взяти участь у цій програмі, щоб за круглим столом разом спробувати відповісти на запитання «Де проходить кордон між свободою слова, відповідальністю журналістів та власників ЗМІ?» Якщо така дискусія відбудеться, в тому числі за участю представників «5 каналу», після неї наступного ж дня я звернуся до суду з проханням розблокувати заарештований рахунок «5 каналу». Принагідно хочу відзначити, що суд арештував лише один рахунок цього каналу і це жодним чином не блокує його роботу. Я готовий зробити все, щоб канал продовжував працювати, але так само я зроблю все, щоб засоби масової інформації не використовувались в своїх цілях їхніми нечесними власниками.



З повагою,

Народний депутат України Володимир Сівкович"

"Детектор медіа", за інф. прес-служби В.Сівковича
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
731
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду