Портников Віталій

12 Вересня 2007
12133
12 Вересня 2007
13:19

Портников Віталій

12133
Портников Віталій
Віталій Едуардович Портников народився 14 травня 1967 року в Києві. Український і російський публіцист, з березня 2007 року – шеф-редактор медіахолдингу «МедіаДім», з 11 вересня 2007 року також головний редактор «Газети 24». У 1990 році закінчив факультет журналістики Московського університету. Зі студентських років співпрацював із київською газетою «Молодь України», був одним із перших радянських парламентських кореспондентів. Із 1989 року – оглядач заснованої тоді ж «Независимой газеты», спеціалізувався на висвітленні проблем союзних республік та пострадянського простору. Покинув видання у 1995 році разом із групою журналістів, незгодних із переданням газети структурам, близьким до Бориса Березовського. З 1990 року співпрацює з російською, українською та білоруською службами «Радіо Свобода». У різні часи вів у ефірі цієї радіостанції програми «Имя собственное», «Час прессы», «Время гостей» та інші. Публікувався у виданнях «Русский телеграф», «Ведомости», «Время MN» (Росія), «День», «Кореспондент», «Деловая неделя», «Дзеркало тижня» (Україна), «Бизнес и Балтия», «Телеграф» (Латвія), «Эстония», «Postimees» (Естонія), ), «Polityka», «Gazeta Wyborcza» (Польща), «Белорусская газета» (Білорусь). Веде постійні рубрики у газеті «Вести» (Ізраїль) та «Еврейские новости» (Росія). Вів публіцистичні та інформаційно-аналітичні програми на українських та російських телеканалах, зокрема СТБ, К1.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12133
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду