Internews запустила цифрову платформу для стійкості незалежних ЗМІ у всьому світі

Internews запустила цифрову платформу для стійкості незалежних ЗМІ у всьому світі

28 Вересня 2024
310
28 Вересня 2024
10:55

Internews запустила цифрову платформу для стійкості незалежних ЗМІ у всьому світі

310
Нова цифрова платформа Media Viability Accelerator створена для підтримки місцевих новинних видань по всьому світу і працює за підтримки USAID та Microsoft.
Internews запустила цифрову платформу для стійкості незалежних ЗМІ у всьому світі
Internews запустила цифрову платформу для стійкості незалежних ЗМІ у всьому світі

Неприбуткова організація Internews офіційно презентувала цифрову безплатну платформу Media Viability Accelerator (MVA), яка дозволяє незалежним медіа глобально оцінювати свій бізнес-успіх, порівнювати свої показники з іншими та отримувати доступ до екосистеми партнерів і рішень.

Вона спрямована на те, щоб підтримати незалежні ЗМІ в їхній фінансовій стійкості. Платформа стала можливою завдяки партнерству з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і ініціативі Microsoft Democracy Forward, а також за підтримки партнерів. Головна мета MVA — зміцнити стійкість та фінансову незалежність медіа у всьому світі.

Підкреслюється, що у багатьох країнах бізнес-моделі ЗМІ змінилися через фрагментацію ринку та стрімкі зміни у способах поширення інформації. Незалежні медіа стикаються з викликами авторитаризму та зниженням рівня свободи преси. Протягом наступних двох років MVA має намір підтримати понад 2 000 медіа та десятки тисяч журналістів, охоплюючи аудиторії сотень мільйонів людей. Платформа допоможе забезпечити громадян доступною інформацією, яка сприятиме їхній участі у демократичних процесах у всьому світі.

Internews закликає якомога більше організацій приєднатися до нової платформи. Під час презентації президент та генеральний директор Internews Жанна Бурго сказала: «MVA дозволить тисячам новинних організацій ухвалювати кращі бізнес-рішення і тим самим протистояти сучасній загрозі зникнення медіа. Понад 260 ЗМІ вже отримали користь від пілотної версії, і ми надзвичайно раді представити платформу широкому загалу».

Джинні Баданес, генеральний менеджер ініціативи Microsoft Democracy Forward, зазначила: «У Microsoft ми вважаємо, що захист журналістики є критично важливим компонентом демократичного процесу, і ми працюємо над збереженням доступу до правдивої журналістики через нашу ініціативу Democracy Forward. Запуск Media Viability Accelerator разом з Internews та USAID підтримує місцевих незалежних журналістів у всьому світі, які інформують і навчають громадян, викривають несправедливість і порушення та заохочують громадську участь».

Бурго додала: «Бізнес-моделі медіа змінилися за останні десятиліття, оскільки технологічні платформи захопили більшу частину світових рекламних і підписних доходів. Простіше кажучи, незалежні ЗМІ, що базуються на фактах і контролюють владу, не витримують конкуренції. Щоб незалежні медіа вижили, до цієї ініціативи повинні приєднатися набагато більше гравців — включаючи великі бренди, рекламні агентства, технологічних провайдерів та інвесторів. Ми сподіваємося, що нові партнери підпишуться на MVA та стануть світовими лідерами в порятунку незалежних медіа та демократій, роблячи при цьому успішний бізнес».

На платформі вже зареєструвалося 260 новинних видань. Медіа, зацікавлені в участі, можуть відвідати сайт www.mva.net для отримання додаткової інформації.

MVA підтримується коаліцією провідних організацій у сфері розвитку медіа, включаючи Associação de Jornalismo Digital, Association of Independent Publishers, Edward R. Murrow College of Communication, European Journalism Centre, Free Press Unlimited, Global Forum for Media Development, International Fund for Public Interest Media, IREX, Media and Journalism Research Center, National Endowment for Democracy, Panos Institute Southern Africa, SembraMedia та Thomson Reuters Foundation, під керівництвом Internews.

Про Internews 

Internews — неприбуткова організація, яка підтримує незалежні медіа у 100 країнах. Internews проводить навчання для журналістів і фахівців у галузі цифрових прав, бореться з дезінформацією та надає бізнес-експертизу, щоб допомогти медіаорганізаціям досягати фінансової стабільності. Протягом 40 років Internews допомагає партнерам доносити правдиву інформацію до мільйонів людей, що рятує життя, покращує добробут і тримає інституції підзвітними.

Нагадаємо, ООН розробила онлайн-платформу для українських мігрантів та переселенців. 

Фото: mva.net.

ООН розробила онлайн-платформу для українських мігрантів та переселенців

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
310
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду