Власник футбольного клубу «Інгулець» Поворознюк обматюкав журналіста: що відомо

Власник футбольного клубу «Інгулець» Поворознюк обматюкав журналіста: що відомо

8 Вересня 2024
535

Власник футбольного клубу «Інгулець» Поворознюк обматюкав журналіста: що відомо

535
Комітет з етики та чесної гри Асоціації українського футболу вже розглядає цей інцидент та може відкрити дисциплінарне провадження проти Поворознюка. Також Асоціація спортивних журналістів Дніпропетровської області засудила дії Поворознюка та закликала до публічних вибачень.
Власник футбольного клубу «Інгулець» Поворознюк обматюкав журналіста: що відомо
Власник футбольного клубу «Інгулець» Поворознюк обматюкав журналіста: що відомо

Президент футбольного клубу «Інгулець» Олександр Поворознюк обматюкав під час інтерв’ю спортивного журналіста з Дніпра та члена Асоціації спортивних журналістів України Ігоря Лисенка.  

Запис розмови опублікований у телеграм-каналі «Дніпрянин».

Журналіст зателефонував, щоб поспілкуватися на тему ймовірного зняття «Інгульця» зі змагань через заборону проводити домашні матчі на своєму стадіоні. Після цього він поставив запитання щодо результатів команди та трансферів, на що Поворознюк відповів лайкою.

Асоціація спортивних журналістів Дніпропетровської області офіційно заявила про неприпустимість подібних дій з боку президента клубу або інших офіційних осіб щодо журналіста та члена їхньої організації, який виконував редакційне завдання.

На інцидент також відреагував головний редактор видання «Трибуна» Олег Щербаков. На його думку, «всі спортивні журналісти мають вимагати публічних вибачень від Поворознюка». Окрім того, будь-яке спілкування із самим Поворознюком Олег Щербаков вважає неприйнятним для усіх журналістів та блогерів.

У коментарі «Детектор медіа» журналіст Ігор Лисенко повідомив, що до нього вже звернувся Комітет з етики та чесної гри Асоціації українського футболу для відкриття дисциплінарного провадження. Гіпотетично, на президента команди «Інгулець» можуть бути накладені штрафні санкції або інші обмеження.  

«Комітет попросив у мене повний запис розмови, я їм цей запис надав, тому вони вже будуть розглядати цю справу», — підкреслив журналіст Ігор Лисенко.

Ігор Лисенко також висловив вдячність колегам, які підтримали його у публічному просторі.

Нагадаємо, Комісія з журналістської етики оголосила попередження журналісту Віталію Глаголі через те, що в одному зі своїх дописів у телеграм-каналі він порушив вимоги пункту 3 Кодексу етики українського журналіста.

Фото: Дніпрянин/Telegram.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
535
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду